Til årets 10 klassinger og foresatte!

Velkommen til praksisdager i november ved Drammen videregående skole!

Torsdag 17, fredag 18, mandag 21 og tirsdag 22. november 2022 inviterer vi til praksisdager for elever i 10. klasse. Da kan du få oppleve en liten smakebit av innholdet på våre 7 utdanningsprogram.

Her har du en kort beskrivelse av tilbudene du kan velge mellom:

Programområde

Hva kjennetegner dette utdanningsprogrammet:

Studiespesialisering:

  • Realfag
  • Språk, samfunnsfag, økonomi

Her kan du fordype deg i programområdet realfag eller programområdet språk, samfunnsfag og økonomiske fag. På utdanningsprogrammet studiespesialisering har du også fellesfag som engelsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, geografi, historie, norsk og kroppsøving.

På praksisdagene får du litt generell informasjon om utdanningsprogrammet studiespesialisering, men du må på forhånd også velge hvilket programområde du ønsker mer kunnskap om:

  • Programområdet realfag
  • Programområdet språk, samfunnsfag, økonomi

Kunst, design og arkitektur - KDA

Er du kreativ og har estetisk sans? Liker du også å arbeide med teoretiske fag? Da kan kunst, design og arkitektur være noe for deg som samtidig vil oppnå generell studiekompetanse.

Du vil ha fagene kunst og visuelle virkemidler, og design og arkitektur, i tillegg til alle andre

Studiespesialisering med entreprenørskap - Inspiro

Inspiro innebærer spennende programfag innenfor entreprenørskap og bedriftsutvikling, markedsføring og ledelse, og teater.

Du har fellesfag som engelsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, geografi, historie, norsk og kroppsøving.

Inspiro gir generell studiekompetanse, slik at du kan komme inn på de fleste universiteter og høyskoler.

Studiespesialisering med forsker - Forskerlinje

På dette programmet vil du oppleve et spennende møte med teknologiens verden og få litt innblikk i måter forskere jobber på.  

I tillegg til fellesfagene som engelsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, geografi, historie, norsk og kroppsøving, fordyper du deg i realfag som matematikk, fysikk, kjemi samt teknologi og forskningslære, som du bare får på dette utdanningsprogrammet.

Husk å ta med egen laptop!

Studiespesialisering med internasjonalisering - Drammen International

Dette programmet er studiespesialisering med fokus på internasjonalisering, språk og tverrfaglighet. Her foregår en del av undervisningen på engelsk.

Du har fellesfag som engelsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, geografi, historie, norsk og kroppsøving. Dessuten fortsetter du med engelsk på vg2 og vg3. Utdanningsprogrammet passer for deg som er opptatt av samfunnsfag, språk, internasjonale forhold og er glad i engelsk.

Idrettsfag med toppidrett - Toppidrett

Idrett med faget toppidrett er et utdanningsprogram for deg som driver med idrett på svært høyt nivå. Her er det en kombinasjon av teori og trening gjennom skoledagen. Ved siden av fellesfag som engelsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, geografi, historie, norsk og kroppsøving, får du også fag treningslære, aktivitetslære, toppidrett og treningsledelse. Vi har idrettene fotball, håndball, svømming, langrenn, bandy, turn og hopp.

Også på praksisdagene er det smakebiter av både teori og praksis, så husk å ta med treningstøy!

Salg, service og reiseliv

Her er det fokus på praktisk arbeid ved siden av teori i programfag og noen fellesfag. Du vil få fellesfag som engelsk, matematikk, naturfag, norsk og kroppsøving. Dessuten programfag som markedsføring, økonomi og kultur og kommunikasjon.

Du lærer om å drive egen bedrift eller om å jobbe med å «redde verden» i en veldedig organisasjon. Du får arbeidspraksis gjennom prosjekter på skolen, f.eks. i elevkantina eller i en bedrift.

 

Påmelding til praksisdagene gjøres på skolen du går på. Du finner mer informasjon om våre utdanningsprogram under Utdanningstilbud og på Vilbli.no. Dessuten på hjemmesida vår: https://viken.no/drammen-vgs/

Har du spørsmål om praksisdagene ta kontakt med karriereveileder Trond Kårbø: 

trondk@viken.no – tlf: 915 72 917

Til toppen