Gode tips til hjemmeskole fra skolebiblioteket

Vi heier på alle som jobber hjemmefra. Dere står på og får gjort masse! Noen deltar på UB, andre finpusser på forskningsoppgaven til Holbergprosjektet.
Det er en myte at det ikke foregår masse godt læringsarbeid rundt om i de tusen hjem.
Dere beviser det hver dag!

 

 

 

 

Hjemmeskole - Klikk for stort bildeHjemmeskole agrønli  

Mitt navn er Andreas, og jeg er en av bibliotekarene ved skolebiblioteket. Vi er igjen inne i en periode med hjemmeskole, og etter påske er det rødt nivå i alle fall den første uka. Derfor tenkte jeg, Siv Marit og Eirik at det kunne være fint å dele noen tips om både skoletid og hverdag. Mange har allerede fortalt deg mye om hvordan du kan håndtere hjemmeskolen. Her kommer det altså likevel en liten påminnelse fra oss på skolebiblioteket om hvordan hjemmeskolen kan bli best mulig – vi håper det kan være til hjelp for noen.

Finn deg et prosjekt!

Bok - Klikk for stort bildeBok nn Det er helt sikkert noe du elsker å holde på med. Jeg har fått tid til å lese William Dalrymples reiseskildring fra Hellas  til Egypt, I skyggen av Bysants, en reise jeg selv drømmer om å ta en gang. Har du en bok, en filmserie eller et annet prosjekt du ikke har fått tid til enda? Skolebiblioteket gir deg tilgang til mye, men det er også mange andre muligheter. Hva med å overta matlagingen i hjemmet en stund, trene mer, øve på tegning eller noe helt annet? Grip muligheten og øv deg på det du liker å gjøre! 

Ikke glem at vi har et stort utvalg av både litteratur og film på skolens bibliotek – også når det gjelder fritidsaktiviteter. Vi kan hjelpe deg om du ønsker å låne noe, eller om du leter etter ressurser til et skoleprosjekt.

 

 

 

Hold på rutinene dine

Kanskje det aller viktigste for å få kontroll på skolehverdagen er å beholde rutinene du hadde før hjemmeskolen startet. Legg deg og stå opp til samme tid som før og kle deg slik du vanligvis ville gjort for en dag på skolen, selv om undervisningen er på Teams. Det er ikke bare bra for skolearbeidet, men også for den mentale helsen!

Finn et eget arbeidssted hvis det er mulig

Å skape et skille mellom skolearbeid og privatliv kan være lurt. Hvis du har muligheten til å sitte et annet sted enn der du sover eller slapper av, kan du nemlig legge fra deg arbeidet helt når skoledagen er over. Det er ikke like lett når skolepult og seng er samme sted. Det er også lurt å ha satt en tidsfrist for når du skal være ferdig for dagen – samme hvor langt du har kommet deg med arbeidet. Da er det lettere å få en tydelig avslutning på skoledagen.

Jobb i intervaller

Det er sjelden motiverende å tenke på skoledagen som én stor bolk med undervisning som varer i 7-8 timer. Hvis du lager en plan for dagen med realistiske mål for hva du skal få gjort og når du skal ha pause, er det lettere å holde styr på hverdagen. Det er også en god mulighet til å teste ut nye studieteknikker som kan hjelpe deg i høyere utdanning. En mulighet er den såkalte Pomodoro-teknikken, hvor man veksler mellom 25 minutter arbeid og 5 minutters pause. Det er ikke alltid mulig å gjennomføre strengt i en økt, men er verdt å prøve ut.

Kom deg ut!

Dagene blir stadig lysere, og det er det lurt å dra nytte av! Siden jeg bor på Røa, liker jeg å gå turer langs Lysakerelva, men Drammenselva er også et godt tips. Korte, lette turer for å få avveksling fra all sittingen innendørs. Jeg kjenner at det hjelper. Er du sprekere enn meg kan du gjerne trene – intervaller eller langløp eller hva du måtte ønske – men en liten tur ut hjelper uansett mye. Kanskje det også er en god mulighet til å høre på musikk, en podcast eller en lydbok fra BookBites?

Til toppen