Hanne Merete Hagby blir ny rektor ved Drammen vgs. 

Hagby kommer fra en tilsvarende stilling ved Kongsberg videregående skole. Hun begynner i stillingen 1. februar 2023. 

Portrett av Hanne Merete Hagby - Klikk for stort bildeHanne Merete Hagby blir ny rektor ved Drammen vgs. Viken fylkeskommune

Hanne Merete Hagby er 59 år og født, oppvokst og bosatt i Drammen. Hagby har master i skoleledelse fra NTNU og praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Fra tidligere er hun utdannet elektroingeniør, og hun har en bachelor i Business Management fra Rutgers University i USA.

Hagby har bred erfaring som skoleleder. De siste syv årene som rektor ved Kongsberg videregående skole, og før det fra Rosthaug videregående skole og fylkeskommunens administrasjon. 

God blanding av fremtid og tradisjon

Den nye rektoren ser først og fremst frem til å bli kjent med nye medarbeidere og elever. 

– Drammen videregående skole orienterer seg aktivt mot fremtiden, samtidig som at gode tradisjoner har en solid forankring. Dette vil jeg, sammen med skolens ansatte, fortsette å bygge videre på, sier Hagby.  

– Jeg brenner for å skape gode og trygge miljøer for læring og utvikling. Drammen videregående skole har et godt utgangspunkt, og for meg er det viktig at vi sammen jobber videre for å forsterke det, fortsetter hun.

En erfaren og kompetent skoleleder 

Rektorstillingen ble besatt etter å ha vært lyst ut to ganger. Områdedirektør i Viken fylkeskommune, Brynjard Rønningen, er glad for at det nå er avklart hvem som skal ta over etter Kristine Novak. 

– Det er ikke alltid vi kommer i mål med ansettelser ved en førstegangsutlysning, men det viktigste er at vi rekrutterer rett person på rett plass. Derfor er jeg svært fornøyd med at vi med Hagby har fått en svært godt kvalifisert rektor ved Drammen videregående skole, sier han.  

– Med Hagby får Drammen videregående skole en dyktig og erfaren skoleleder, som har gode forutsetninger for å drifte og videreutvikle en så stor og fremtidsrettet skole. Jeg gleder meg til å samarbeide med henne, utdyper Rønningen. 

Til toppen