Til 10. klassinger i Drammensområdet

Velkommen til praksisdager ved Drammen videregående skole

Torsdag 18, fredag 19, mandag 22, og tirsdag 23. november 2021 inviterer vi til praksisdager for elever i 10. klasse. Da kan du få oppleve en liten smakebit av innholdet på våre 7 utdanningsprogram.

Det blir servert lunsj til alle programområder unntatt toppidrett som ikke er på hovedskolen.

Her har du en kort beskrivelse av dem:

Programområde

Hva kjennetegner dette utdanningsprogrammet:

Studiespesialisering

Her kan du fordype deg i programområdet realfag eller programområdet språk, samfunnsfag og økonomiske fag. På utdanningsprogrammet st.spes, har du også fellesfag som engelsk, fremmedspråk, matematikk, historie, norsk og kroppsøving.

 

På praksisdagene får du litt generell informasjon om utdanningsprogrammet studiespesialisering, men du må på forhånd også velge hvilket programområde du ønsker mer kunnskap om:

  • Programområdet realfag
  • Programområdet språk, samfunnsfag, økonomi

 

Kunst, design og arkitektur

Her lærer du om kunst og visuelle virkemidler. I tillegg til fellesfagene lærer du blant annet om design, 3D-data, dekor og farge.

Inspiro

Her lærer du å starte og drive en ungdomsbedrift og å jobbe tverrfaglig. I tillegg til fellesfagene har du fag som for eksempel teater, entreprenørskap, økonomi og markedsføring.

 

Forskerlinje

På dette programmet vil du oppleve et spennende møte med teknologiens verden. I tillegg til fellesfagene fordyper du deg i realfag som matematikk, fysikk, kjemi samt teknologi og forskningslære.

Husk å ta med egen laptop!

Drammen International

Dette programmet er studiespesialisering med fokus på internasjonalisering. Her er en del av undervisningen på engelsk. Passer for deg som er opptatt av samfunnsfag og språk.

 

Toppidrett

Idrett med faget toppidrett er et program for deg som driver med idrett på svært høyt nivå. Her er det en kombinasjon av teori og trening gjennom skoledagen. Også på praksisdagen er det smakebiter av både teori og praksis, så husk å ta med treningstøy.

 

Salg, service og reiseliv.

Her er det fokus på praktisk arbeid ved siden av teori i programfag og noen fellesfag. Du lærer å drive egen bedrift eller å jobbe med å «redde verden» i en veldedig organisasjon. Du får arbeidspraksis gjennom prosjekter på skolen, f.eks. i elevkantina eller i bedrift.

 

 

Påmelding til praksisdagene gjøres på skolen du går på. Du finner mer informasjon om våre utdanningsprogram under Utdanningstilbud og på Vilbli.no.

Har du spørsmål om praksisdagene ta kontakt med karriereveileder Trond Kårbø: 

trondk@viken.no – tlf: 915 72 917

Til toppen