Elev fra Eidsvoll videregående vant skole-NM i mur- og flisleggerfag

Tidligere i vår ble Eidsvoll elev Anders Lyssand Remmen (17) klar for skole-NM i mur- og flisleggerfag. 5. og 6. April gikk den av stabelen og Anders klarte med god konkurranse å vinne.

Skole-NM arrangeres årlig for vg2-elever fra hele landet. Skogmo vgs i Skien var denne uka arrangør av NM i fagene rørleggerfag, betongfag, manuell maskinering og mur- og flisleggerfag. 

Eidsvoll videregående skole stilte med Anders Lyssand Remmen fra 2bma som kandidat for Viken Fylkeskommune i mur- og flisleggerfaget. Eidsvollelev klar for skole-NM i murer- og flisleggerfaget

Oppgaven besto i å flislegge og fuge en vegg på 3m2 og mure 8 skift med tegl i polsk forbandt. Det er 5 timer til disposisjon, og dommere i konkurransen var representanter fra Vestfold murmesterlaug. Konkurransen var tett og jevn, og til slutt kunne Dal-gutten Anders Lyssand Remmen fra Eidsvoll videregående skole utropes til vinner. Premien til vinneren var medalje, pokal, fullt sett med murerverktøy og en vinkelkutter. 

Vinneren med 1 premien - Klikk for stort bildeAnders Lyssand Remmen med 1.premien i skole NM i mur- og flisleggerfaget John Gunnar Johnsrud/Eidsvoll vgs   

Gullvinneren Anders Lyssand Remmen (17) sier selv at det er en god følelse å vinne en konkurranse som dette hvor man vet at de andre konkurrentene ligger på samme nivå som deg.

- Det var morsomt å få lov til å delta på en konkurranse hvor du blir utfordret både på tid og ferdigheter. Jeg synes opplegget rundt konkurransen var bra. Og jeg sitter igjen med gode inntrykk etter konkurransen. Det jeg har lært er at nøyaktighet er ekstra viktig i en konkurranse som det her, forteller Anders

Han forteller videre at hans valg om utdanning innen bygg- og anleggsteknikk var fordi han så det som et yrkesvalg hvor du nesten alltid er garantert jobb.

- Grunnen til at jeg valgte vg2 mur og betong var, fordi vi hadde et murerkurs på skolen som var ledet av en gruppe som kaller seg “oldtimers”, hvor jeg fikk et bra inntrykk av faget, sier Anders.

Anders, hvor går ferden videre, hva er dine fremtidsplaner? Min plan etter skolen er å bli ferdig med to år som lærling, også får jeg se hvordan veien blir videre etter det. 

Vil du vite mer om bygg- og anleggsteknikk. 

Til toppen