Elever fra ungdomsskolen følger matematikk på videregående skole

En gruppe elever fra Råholt og Vilberg ungdomsskoler kommer ukentlig til Eidsvoll videregående skole og har forsering i matematikk. 

10. klassingene har valgt å følge undervisning i matematikk på videregående skole.  Elevene sitter i klasserommet og følger undervisningen. - Klikk for stort bilde10. klassingene har valgt å følge undervisning i matematikk på videregående skole. Elin Krohn/Eidsvoll vgs  

Overgangen fra ungdomsskolen til videregående skole kan være en utfordring for mange elever. I tillegg vet vi at mange elever trenger en faglig utfordring når de går på ungdomsskolen. Derfor får elever hvert år mulighet til å forsere matematikk 1T, som er et fag i vg1 studiespesialisering på videregående skole.

Forsering utfordrer elevene

Det viser seg at mange av elevene får gode resultater og overgangen til videregående skole blir enklere. Matematikk blir av mange omtalt som et modningsfag. Derfor kan man ha god nytte av å jobbe med faget over litt tid.

Elevene kommer i år fra Råholt og Vilberg ungdomsskoler. Hver onsdag møtes de på Eidsvoll vgs sammen med lærer Jon Nyfløtt, som har gjennomført forsering i matematikk i flere år.

Elevene kan velge om de vil ta faget på nytt når de begynner på vg1 på videregående skole, eller om de fortsetter forseringen av for eksempel R1-matematikk. Det gir elever mulighet og fleksibilitet til å frigjøre tid til å jobbe med andre fag.

- Vi mener at det er flott at motiverte og dyktige elever kan starte på sin studieforberedende utdanning allerede mens de er ungdomsskoleelever. De blir kjent med både hvordan skolen er fysisk, men de får også kjenne litt på friheten man opplever på studiespesialisering. Vi er her for elevene og ønsker å forberede dem best mulig på studielivet og livet for øvrig, sier utdanningsleder Odd Roger Lundahl ved Eidsvoll videregående skole. Valgmulighetene dette gir, gjør at elevene også får en smakebit på alle mulighetene som ligger i det studiespesialiserende utdanningstilbudet. 

Eidsvoll vgs tilbyr også forsering i engelsk. På samme måte som med matematikk treffer dette elever som har lyst på en utfordring i språk.

Til toppen