Klar som digi-venn i eldres hverdag

Samarbeidsprosjektet mellom kommunen, frivillighet og skole, gir elever på helse- og oppvekstfag en unik mulighet til å bidra med sine digitale ferdigheter og veilede eldre i den digitale hverdagen.

Elevene Elin Angel Therese Haukedal og Iryna Bohutska sitter sammen med Jan Erik Østengen ved et rundt bord med mobiltelefoner foran seg.  Jentene skal hjelpe Østengen med digitale ferdigheter man trenger i hverdagen. - Klikk for stort bildeElin Angel Therese Haukedal og Iryna Bohutska hjelper Jan Erik Østengen i gang med digitale ferdigheter man trenger i hverdagen. Hanne Østby/Eidsvoll vgs

15. mars gikk startskuddet for samarbeidsprosjektet «Digi-venn» på Gladbakk. Eidsvoll videregående skole(EVS), Eidsvoll kommune og Eidsvoll Frivilligsentral jobber sammen for at helse-og oppvekstelevene ved skolen vår kan bruke tid som de ansatte i kommunen ikke alltid har i en travel hverdag.

Elevene sitter sammen med den eldre som trenger veiledning i bruk av mobiltelefon og har en rolig og gjentagende opplæring på dette. Sakte, etter fast oppskrift og med hensyn til strenge etiske retningslinjer, kan de eldre lære å håndtere Helse-Norge, bussbilletter, bankid og mye annet, uten å måtte be om hjelp av familie eller andre.

Påmelding

Alle interesserte eldre i Eidsvoll kan melde seg på og møte på de foreløpige møtepunktene Gladbakk og Vilberg Helsetun.

Påmelding til Eidsvoll Frivilligsentral.

Saken er også omtalt 2. mars på nettstedet til Eidsvollpuls