Murerfaget i fokus

Nylig ble det arrangert murerdager for byggfagelever med opplæring i murerfaget og møte og kontakt med fagfolk fra bransjen. Et samarbeid som roses av alle parter.

- Det er morsomt når man får det til, sier Thor Emil Dahl, elev  i vg1 bygg- og anleggsteknikk. Murer teglstein. - Klikk for stort bilde- Det er morsomt når man får det til, sier Thor Emil Dahl, elev i vg1 bygg- og anleggsteknikk. Solveig Johnsen/Eidsvoll vgs   

Dette er det fjerde året skolens byggfagavdeling, med murerlærere på skolen med Frode A. Åsengen-Sletholen i spissen, arrangerer murerdager i samarbeid med Oldtimers murere og bransjen.

Murmesternes Forening stilte med opplæringsleder Lars Eikemo-Rolfsen, Knut Asper og pensjonerte murere, kjent som Oldtimers. Blant sistnevnte finner vi pensjonert murermester Knut Fjeld og Jan Gunnar Molde fra Fagflis AS. I tillegg stilte Mads Kjølen fra Einar Stange AS og Reidar Dilling fra Fagflis AS.

Opplæringsleder Lars Eikemo-Rolfsen i Murmesternes Forening driver aktivt med rekruttering til bransjen og oppfølging av lærlinger. - Murerdagene er et bra rekrutteringsstunt, sier han og forteller om engasjerte elever.

Kort fortalt har elevene fått opplæring i å mure med leca og teglstein, legge fliser, fuge og pussearbeid. De har gjennomført murerkurs samtidig som de har møtt representanter for bransjen. 

Bidrag fra bransjen

Ved at så mange fra bransjen stiller opp, så har elevene hatt opptil 4-5 instruktører som veiledere i tillegg til faglærere ved skolen.

Bransjen har i tillegg til å stille med instruktører også bidratt med materiell og utstyr til elevene. Fagflis AS har levert fliser med tilbehør, verktøy og utstyr. Einar Stange AS, Weber AS og Randerstegl har gitt murerprodukter, Leca og teglstein. Arild Levernes var koordinator for Einar Stange AS. 

Les mer om bygg- og anleggsteknikk ved Eidsvoll videregående skole

Til toppen