Nå kan du kombinere Vg1 Bygg- og anleggsteknikk med toppidrett

Konkurrer du i idrett på høyt nivå og ønsker å kombinere dette med utdanningsprogrammet Bygg- og anleggsteknikk? På Eidsvoll vgs kan du fra skoleåret 23-24 velge programfaget Toppidrett hvis du er elev på bygg- og anleggsteknikk.

Elever i verkstedhall ikledd utstyr for ishockey og amerikansk fotball. - Klikk for stort bildeNå er det mulig å kombinere bygg- og anleggsfag med toppidrett. Marianne Dyre / Eidsvoll vgs

Som elev får du opplæring i alle fag innenfor progamområdet bygg- og anleggsfag, og mulighet til å kombinere dette med programfaget toppidrett fra idrettsfag. 

Du vil få tilbud om å følge idrettsfag og timeplanen deres innen toppidrett. Det vil i praksis si at du får to morgenøkter i uken. Dette kommer i tillegg til kroppsøving to timer per uke.

Skolen legger til rette for tett samarbeid mellom deg som utøver, dine trenere og ditt idrettslag, og kan tilby en spennende og praksisrettet skoledag som kominerer fag med dine interesser.

Tilbudet passer for deg som er

  • praktisk anlagt og har godt håndlag
  • selvstendig, strukturert og nøyaktig
  • god til å samarbeide
  • interessert i helse og fysisk aktivitet
  • innstilt på å trene hver dag, i og utenfor skoletiden
  • god i idretten din, og har et tydelig mål med satsningen

Til deg som har søkt opptak

Ved skolestart inviteres elever som har søkt toppidrett, og er tatt inn på Bygg- og anleggsteknikk til en treningsøkt etterfulgt av en samtale. Skolen og eleven kan da sammen vurdere om Bygg- og anleggsteknikk med toppidrett er det rette valget.

Faget Toppidrett

Toppidrett er et fag, og ikke bare tid til trening. Faget har både praktiske og teoretiske kompetansemål. Som elev vil du følge læreplanmålene på lik linje med andre elever på Vg1 Toppidrett. Elevene lærer treningsplanlegging, og har fokus på basistrening og får samtidig tid til trening i sin idrett. Elevene kan komme opp til praktisk-muntlig eksamen, og vil få standpunktkarakter.

Du må være aktiv konkurranseutøver og innstilt på en tydelig satsning i idretten din, på regionalt og nasjonalt nivå.

Les mer om Vg1 Bygg- og anleggsfag.