Ungdomsbedrift fra Eidsvoll vant nasjonal konkurranse

Ungdomsbedriften Recycled Gym UB fra Eidsvoll videregående skole vant nasjonal konkurranse syretesting med Storebrand. Elevene vant også Propelljakten Romerike i november.

Bildet er fra da de vant konkurransen Propelljakten. Romerike. Fv.  Aydin Abedi, Stian Østenheden Olsen, Sturla Melby, Ole Peder Wuttudal og Patrick Berg. - Klikk for stort bildeBildet er fra da de vant konkurransen Propelljakten Romerike. Fv. Aydin Abedi, Stian Østenheden Olsen, Sturla Melby, Ole Peder Wuttudal og Patrick Berg. Sajandan Rutthira/Ungt Entreprenørskap

Den 6. og 7. desember gikk konkurransen syretesting med Storebrand av stabelen. Ungdomsbedriften Recycled gym UB vant toppremien i konkurransen, der ungdomsbedrifter fra hele landet deltok. Det var 29 dyktige ungdomsbedrifter som var plukket ut til å prøve sin idé foran bærekrafteksperter fra Storebrand. Felles for ungdomsbedriftene er at de bidrar til å nå et eller flere av FNs bærekraftsmål.

Toppremien var et utviklingsstipend på kroner 8000, som Recycled Gym UB tok med seg hjem. I tillegg fikk de tilbud om mentortimer med eksperter fra Storebrand.

Dette er ikke første gang ungdomsbedriften tar med premie hjem fra lignende konkurranser. De vant også Propelljakten Romerike i november. Her stakk de av med en premie på kroner 1000.  I denne konkurransen pitchet ungdomsbedrifter forretningsideene sine foran et panel og fire til fem andre ungdomsbedrifter i deres gruppe. Det ble kåret en vinner i hver gruppe.

Entreprenørskap og bedriftsutvikling

Ungdomsbedrift på Eidsvoll videregående skole drives gjennom faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 og gjøres i samarbeid med Ungt Entreprenørskap. Gjennom et skoleår skal elevene gjennom hele prosessen fra å utvikle en forretningside til å etablere, drifte og til slutt avvikle egen bedrift på slutten av skoleåret.

Gjennom året deltar ungdomsbedriftene på flere konkurranser med ungdomsbedrifter fra andre skoler i fylket og resten av landet. Nå jobber fem dyktige og engasjerte ungdomsbedrifter på Eidsvoll VGS mot fylkesmesterskapet i ungdomsbedrift som finner sted den 2. mars 2023.

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et programfagtilbud på studiespesialisering ved Eidsvoll videregående skole.