Ungdomsbedrift fra Eidsvoll vgs til topps i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter

Den 2. mars var det duket for fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter region Akershus. Mesterskapet fant sted på Nova Spektrum kongressenter i Lillestrøm og totalt var det 177 ungdomsbedrifter som var påmeldt. Recycled Gym UB stakk av med førstepremien i Bærekraftsprisen og andreplass i konkurransen om å bli beste ungdomsbedrift. Dette kvalifiserer de til deltakelse i NM for ungdomsbedrifter i slutten av april. Totalt var det åtte ungdomsbedrifter som gikk videre fra fylkesmesterskapet til NM.

Elevene fra ungdomsbedriften som viser fram sine ulike produkter. - Klikk for stort bildePrisvinneren: Recycled Gym UB skal produsere og selge forskjellig resirkulert treningsutstyr. Khalid Ahmed Yussuf

Recycled Gym UB

- Det er gøy å få noe tilbake når vi har lagt ned så mye arbeid, også mye etter skoletid, forteller daglig leder i bedriften Stian Østenheden Olsen. Med seg på laget har han Ole Peder Wuttudal, salgs- og personalansvarlig, Aydin Abedi, økonomiansvarlig, Sturla Melby, produksjons- og innkjøpsansvarlig, og Patrick Berg, kommunikasjonsansvarlig.

Østenheden Olsen forteller at forretningsideen er å produsere og selge forskjellig resirkulert treningsutstyr.

– Foreløpig er det to produkter vi satser på, og det er resirkulerte treningshåndtak, laget av havplast og brukte bilbelter, og resirkulerte tricepstau laget av brukte klatretau som av sikkerhetsmessige grunner ikke kan brukes til klatring lenger. Men de er jo fortsatt kjempesterke. Vi fletter sammen tre tau til vårt produkt. Til festedelen bruker vi rester av rør og metall fra TIP her på skolen. Foreløpig har vi bare en prototype av tricepstauet, sier han.

Nå er planen å kunne starte produksjonen av tricepstauet i løpet av mars. Begge produktene skal brukes på kabelmaskiner.

Til topps i flere konkurranser

Ungdomsbedriften Recycled Gym UB har tidligere vunnet flere priser. Den 6. og 7. desember gikk konkurransen syretesting med Storebrand av stabelen. Ungdomsbedriften Recycled gym UB vant toppremien i konkurransen, der ungdomsbedrifter fra hele landet deltok. Toppremien var et utviklingsstipend på kroner 8000, som Recycled Gym UB tok med seg hjem. I tillegg fikk de tilbud om mentortimer med eksperter fra Storebrand.

Recycled Gym UB vant også Propelljakten Romerike i november. Her stakk de av med en premie på kroner 1000.  I denne konkurransen pitchet ungdomsbedrifter forretningsideene sine foran et panel og fire til fem andre ungdomsbedrifter i deres gruppe. Det ble kåret en vinner i hver gruppe.

Den 15. februar arrangerte Eidsvoll vgs et skolemesterskap hvor de fire ungdomsbedriftene som tar faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 deltok. Det ble satt opp stands i kantina og en jury bestående av tre eksperter utenfra og en fra skolen vurderte bedriftene i kategoriene Beste bærekraft, Beste salgspitch og Beste stand. Her vant Recycled Gym UB de to førstnevnte konkurransene, mens Bokpanten UB vant kategorien Beste stand.

Entreprenørskap og bedriftsutvikling

Ungdomsbedrift på Eidsvoll videregående skole drives gjennom faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 og gjøres i samarbeid med Ungt Entreprenørskap. Gjennom et skoleår skal elevene gjennom hele prosessen fra å utvikle en forretningside til å etablere, drifte og til slutt avvikle egen bedrift på slutten av skoleåret.

Gjennom året deltar ungdomsbedriftene på flere konkurranser med ungdomsbedrifter fra andre skoler i fylket og resten av landet

Til toppen