Eiker-elever fikk drive restaurant

Skoleåret har vært uvanlig på flere måter på grunn av koronapandemien. Blant annet har det blitt svært få praktiske prosjekter.  Men 7. og 8. juni fikk elevene på Vg1 salg, service og reiseliv ved Eiker videregående skole drive restauranten Onkel Thor i Vestfossen på egen hånd.

Klikk for stort bildeElevene på Vg1 salg, service og reiseliv fikk drive restauranten Onkel Thor på Vestfossen helt på egen hånd. Guro  I løpet av de to dagene fikk de ansvaret for å sette opp menyen (sammen med kokkene), markedsføre prosjektet, invitere gjester, servere, ta imot betaling og lignende.

- Elevene gjorde en kjempejobb og endte opp med fullbooket restaurant (slik som smittevernreglene er) begge dager. Mandagen ble noe amputert på grunn av et forferdelig uvær, som gjorde at en del av gjestene måtte avbestilles grunnet kapasitetsproblemer, forteller lærer Espen Samuelsen.

Han sier videre at det var veldig ålreit å jobbe sammen med elevene på denne måten.

- De har lært utrolig mye av alt forarbeidet og ikke minst gjennomføringen. Det er dessuten kjempeartig å se at de virkelig er opptatt av å gjøre ting riktig, samtidig som de yter god kundeservice underveis, uttaler læreren.

Elevene var fornøyde med oppdraget.

- Opplegget var lærerikt, og vi fikk endelig lov til å gjennomføre noe av det vi hadde planlagt. Det var også fantastisk å få lov til å servere på en ordentlig restaurant, forteller elev Henrik Cornelius.  

Jobben på Onkel Thor ga elevene et verdifullt innblikk i restaurantbransjen.  

- Det var kjempegøy å få til et sånt opplegg, selv om det var hektisk. Vi hadde masse å gjøre, men sånn er det vel i bransjen, sier elev Aurora Wikheim.

Til toppen