Heldagsprøve hos OSO

Vårens heldagsprøve i entreprenørskap og bedriftsutvikling på Vg3 ved Eiker videregående skole skiller seg litt ut fra andre heldagsprøver. Den gjennomføres nemlig  i dag hos industribedriften OSO Hotwater i Hokksund.

Elevene i entreprenørskap og bedriftsutvikling ved Eiker videregående skole gjennomfører i dag heldagsprøve hos industribedriften OSO Hotwater i Hokksund.  - Klikk for stort bildeElevene i entreprenørskap og bedriftsutvikling ved Eiker videregående skole gjennomfører i dag heldagsprøve hos industribedriften OSO Hotwater i Hokksund. Per Jørund Grøthe

- Jeg håper dette kan bli en inspirerende dag, og mulighet for å få enda flere knagger til å henge teorien på fra det "virkelige liv", uttalte faglærer Juliane Aslaksen Fuglset ved innledningen til besøket.

OSO er en solid industribedrift, og de har levert varmtvannsberedere helt siden 1932. Produksjonen går for fullt i mye av døgnet. Etterspørselen etter deres produkter er nemlig svært stor, også internasjonalt. Alt de klarer å produsere, får de solgt. De jobber også med å utvide virksomheten.  

Dagens heldagsvurdering for Eiker-elevene startet med at de fikk en orientering om og omvisning i bedriften. Der får de blant annet se hvordan selve produksjonen foregår. Det er snakk om høyteknologi, og de fleste av maskinene og robotene har bedriften bygget selv. I løpet av dagen er det også muligheter for elevene til å spille spørsmål.

På slutten av dagen skal Eiker-delegasjonen jobbe med en refleksjonsoppgave som handler om OSO og besøket de gjennomførte der.