Kreativt psykologiprosjekt

Noen av psykologi- elevene på vg2 har den siste tiden holdt på med et gruppe-prosjekt om psykisk helse, hvor de har tatt i bruk sine kunstneriske evner for å formidle temaet.


Speilfliser med malte motiver - Klikk for stort bildeSpeil med motiv Else Dahl  

Det kreative resultatet er nå å finne i skolens folkeverksted, og mange av arbeidene pryder veggen over sofaen.

Gruppene har valgt svært ulike vinklinger og formidlingsformer med maling, tegning, klipping og liming – men alle bildene illustrerer vår pykiske helse og kampen mellom positive og negative tanker som kan påvirke oss.

En av gruppene har malt tekst og motiver på speilfliser, hovedsakelig i glade farger, ispedd litt sort som får frem kontrastene. Julie Hekkelstrand og Maiken Bråten fra 2STA er to av de som har jobbet med dette speilprosjektet. Maiken forteller at hensikten med speilene er at når du ser i dem - skal du føle deg bedre – de formidler et positivt budskap. 

Prosjektet har uten tvil fordret en viss kreativitet. De forteller at i deres gruppe er det noen som regner seg som kreative i utgangspunktet - andre har måttet grave litt for å hente frem sine kunstneriske evner.

For som faglærer Hans Petter Ellingsen sier:

- Alle er i utgangspunktet kreative - det er noe som kan øves opp.

De to synes dette gruppearbeidet har vært en fin måte å lære om temaet på. Julie forteller at de har sett en film som formidlet at når man driver med kreative prosjekter, blir man mer mottagelig for å tilegne seg kunnskap også på andre områder. 

 

 

 

 

Til toppen