Meningokokkvaksinering 24/1

Vaksinen mot smittsom hjernehinnebetennelse settes mandag 24/1 her på skolen. Det vil foregå puljevis. Her er informasjon om vaksineringen og til hvilke klokkeslett de ulike puljene skal vaksineres. 

Helsepersonell med regnbuearmbånd setter plasterlapp på ung gutt som har fått vaksine - Klikk for stort bilde CDC/Unsplash Organisering av dagen

Kl. 08:15: De elevene som er engstelig/har hatt vaksinereaksjoner tidligere vaksineres. Møt opp på helsesøsters kontor. Må vente 20 min. før de kan returnere til sine klasserom.

Kl. 09:00: Elevene i 2SRA og 2SSA vaksineres på grupperom B119. Må vente i 20 min. før de kan gå til klasserommet.

Kl. 10:00.  De øvrige elevene vaksineres på rom D259. Elevene blir hentet i sine respektive klasserom og kan gå tilbake til undervisningen umiddelbart etter vaksinasjonen. 

Helsepersonell er i nærheten hele tiden, og kan raskt være på plass ved evt. reaksjoner.

Viktig: Hvis du har tatt eller har planer om å ta influensavaksine eller koronavaksine, så merk at det må gå 7 døgn mellom disse og meningokokkvaksinen. De som ikke får mulighet til å ta meningokokkvaksinen nå på grunn av for kort intervall mellom vaksinene, vil få mulighet på et senere tidspunkt.

Generell informasjon

  • Alle må forholde seg til gjeldende smittevernregler under vaksineringen.
  • Du må være frisk den dagen du skal vaksineres.
  • Du må bruke munnbind ved vaksinering.
  • Ha gjerne på en T-shirt.
  • Er du syk får du vaksinen når du er blitt frisk igjen.
  • Husk å spise frokost denne dagen!

Viken fylkeskommune dekker dessverre ikke vaksinekostnadene i år og elevene må derfor selv betale vaksinen.  Pris kr 400,- Vipses før vaksinering – og kvittering fremvises før vaksinen settes. Vippsnummer legges ut senere.

Til toppen