Til nye elever: Husk å aktivere din Viken-bruker

Bruk brukernavn og aktiveringskode du har fått på SMS. Se hvordan du aktiverer Viken-brukeren din.

Tobias fant sin plass

Tobias Kåsin (18) fra Mjøndalen startet på salg, service og reiseliv ved Eiker videregående skole i fjor.  Men vanlig klasseromsundervisning var ikke noe for ham, han var skolelei. Det siste året har han kombinert skolegang med praksisplass hos Dekkmann i Drammen, og det har fungert meget bra.

Tobias Kåsin kombinerer skolegang og arbeid. Nå sikter han seg inn mot fagbrev i service- og administrasjonsfaget. - Klikk for stort bildeTobias Kåsin kombinerer skolegang og arbeid. Nå sikter han seg inn mot fagbrev i service- og administrasjonsfaget. Per Jørund Grøthe  Skolen fikk mulighet til å lage et tilpasset undervisningsopplegg for mjøndalsgutten i samarbeid med dekkbedriften. Yrkesfaglig fordypning og programfag har han tatt mens han har vært på jobb i Drammen. Fellesfagene har han fullført ved å gå to halve dager i uka på Eiker videregående skole.

– Jeg har funnet min plass, sier Tobias, som har som mål å ha fagbrevet i service- og administrasjonsfaget i boks i løpet av to år.

På forhånd hadde han verken bilinteresse eller kunnskaper om bil. I løpet av noen måneder i arbeid har han nå lært en hel del. Han er blitt en dyktig medarbeider hos Dekkmann. Nå jobber han mye med dekkhotellet – hvor det i skrivende stund er 9.000 hjul. Og han har ansvaret for kundebehandlingen når det gjelder både dekkskift og dekkhotell i drammensbedriften.

– Hadde jeg ikke fått denne muligheten, ville jeg sannsynligvis droppet ut av skolen og stått uten noe å gjøre i dag, avslutter Tobias Kåsin.

Til toppen