Aktuelt

Rødt nivå frem til og med 30. april

Kommuneoverlegen i Fredrikstad har i samråd med kriseledelsen i dag besluttet at alle grunnskoler og videregående skoler i Fredrikstad kommune videreføres på rødt nivå til og med 30.april.  

Ønsker at færre tar skolebussen

Viken fylkeskommune ber nå alle elever innstendig om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene. Slik kan du bidra til mindre smitte.  

Nye tilfeller av covid-19 på Frederik II

Denne saken oppdateres fortløpende med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II vgs. Vi oppmuntrer alle til å følge aktivt med på hjemmesiden og på e-post. To elever på vg3 studiespesialisering / påbygg har fått påvist covid-19 per 10. april. I tillegg har én elev på vg1 studiespesialisering fått påvist smitte per 11. april, og én ytterligere elev på vg3 den 15. april. Dette gir totalt 4 smittetilfeller per 16. april kl. 08.00.

Hjemmeskole tirsdag 6. april

Grunnet nåværende smittesituasjon har kommuneoverlegen i Fredrikstad kommune bestemt at de videregående skolene skal være på rødt nivå fra og med tirsdag 6. april. For å sikre og planlegge en så god oppstart i rødt nivå som mulig vil det tirsdag 6. april bli hjemmeskole for alle elever.  

«Den store lærerjakten» er igang!

Viken fylkeskommune søker de beste lærerne til våre videregående skoler! Fredag 19. mars lyser vi ut om lag 450 ledige stillinger. Søknadsfrist for alle stillingene er tirsdag 6. april.

Elev- og helsetjenesteapp er nå tilgjengelig

Nå kan du som elev i videregående opplæring i Viken få elektronisk helsehjelp gjennom appen «Elevtjenesten».  

Utdanningsvalg

Lyst til å prøve å være elev hos oss? Lurer du på hvordan du søker skoleplass hos oss og de ulike linjene vi har? Ta en titt på vår nye skolebrosjyre eller prøv deg på små oppgaver fra noen av de mange fagene våre! Vi har i tillegg samlet litt nyttig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du søker deg til de ulike linjene våre.  

Spagettibruprosjekt i faget teknologi og forskningslære

I høst bygde elevene i forskerlinja på vg1 spagettibruer. I løpet av prosjektperioden gikk vi over til rødt smittenivå, og bestemte å utsette testing av bruene til vi alle var samlet igjen. Med overgang til gult nivå i uke 5 var det igjen tid for å samles, og torsdag 4. februar var det endelig klart for testing!  

Fagvalg for alle elever i januar og februar

Nå nærmer det seg fagvalg for alle elever på Vg1 og Vg2, der de velger hvilke programområder og hvilke fag de skal ha på henholdsvis Vg2 og Vg3. Ytterligere informasjon om fagvalget publiseres fortløpende nå i januar, men vi anbefaler allerede nå at du setter deg inn i de gjeldende fristene og begynner å tenke på hvilke fag du kunne tenke deg å jobbe med videre.  

Koronasituasjonen

Denne artikkelen oppdateres jevnlig med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II videregående skole. Ting endrer seg raskt, og vi anbefaler alle å følge nøye med på hjemmesiden, informasjonskanalen ut mot elever i Teams, e-post, og på våre kanaler i sosiale medier. Kommuneoverlegen har bestemt at skoler i Fredrikstad skal over på gult nivå fra og med torsdag 4. februar. Det betyr at alle møter til undervisning i morgen i henhold til timeplan.

Til toppen