Aktuelt

Ikke kall søppel for søppel!

Mandag 8. mars holdt professor Ole Jørgen Hanssen ved NORSUS et foredrag for klasse 1STH, gjennom Teams. Hanssen er professor i fornybar energi og sirkulærøkonomi. Temaet som ble tatt opp var bærekraftig utvikling, problemer som kan oppstå og forslag på hva vi kan gjøre for å forhindre klimaendringene.  

Utdanningsvalg

Lyst til å prøve å være elev hos oss? Lurer du på hvordan du søker skoleplass hos oss og de ulike linjene vi har? Ta en titt på vår nye skolebrosjyre eller prøv deg på små oppgaver fra noen av de mange fagene våre! Vi har i tillegg samlet litt nyttig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du søker deg til de ulike linjene våre.  

Spagettibruprosjekt i faget teknologi og forskningslære

I høst bygde elevene i forskerlinja på vg1 spagettibruer. I løpet av prosjektperioden gikk vi over til rødt smittenivå, og bestemte å utsette testing av bruene til vi alle var samlet igjen. Med overgang til gult nivå i uke 5 var det igjen tid for å samles, og torsdag 4. februar var det endelig klart for testing!  

Fagvalg for alle elever i januar og februar

Nå nærmer det seg fagvalg for alle elever på Vg1 og Vg2, der de velger hvilke programområder og hvilke fag de skal ha på henholdsvis Vg2 og Vg3. Ytterligere informasjon om fagvalget publiseres fortløpende nå i januar, men vi anbefaler allerede nå at du setter deg inn i de gjeldende fristene og begynner å tenke på hvilke fag du kunne tenke deg å jobbe med videre.  

Koronasituasjonen

Denne artikkelen oppdateres jevnlig med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II videregående skole. Ting endrer seg raskt, og vi anbefaler alle å følge nøye med på hjemmesiden, informasjonskanalen ut mot elever i Teams, e-post, og på våre kanaler i sosiale medier. Kommuneoverlegen har bestemt at skoler i Fredrikstad skal over på gult nivå fra og med torsdag 4. februar. Det betyr at alle møter til undervisning i morgen i henhold til timeplan.

Rødt trafikklys videreføres til og med 18. desember

Kommuneledelsen i Fredrikstad viderefører rødt trafikklys på de videregående skolene i byen for en ny toukersperiode fra og med mandag 7. desember. Varighet er satt til og med 18. desember. Det vil i praksis si at rødt nivå gjelder frem til jul.  

Rødt nivå innføres fra og med tirsdag 24. november

Fredrikstad kommune har under pressekonferanse 20. november bestemt at rødt nivå innføres på alle videregående og ungdomsskoler i kommunen fra og med tirsdag 24. november til og med 4. desember.  

Digital åpen skole på Frederik II

I år blir det kanskje ekstra vanskelig for deg som går i 10. klasse å gjøre deg kjent med skolen vår. Vi har derfor sett på nye muligheter for å gjøre det enklest mulig for deg å få et innblikk i hvordan det er å være elev hos oss, og det hele starter med digital åpen skole 12. november!

Gult nivå fra i morgen, tirsdag 9. november

Direktør i Viken kompetanse informerte i dag om at Viken fylkeskommune er pålagt av Fylkesmannen å tilbakekalle alle elever til de videregående skolene i fylket fra og med i morgen, uansett utdanningsprogram. Det betyr at vi skal tilbake til vanlig undervisning med de smitteverntiltakene som vi tidligere har opplyst om fra og med i morgen tirsdag.      

Digital hjemmeskole fra fredag 6. november

Som en konsekvens av at regjeringen i dag kom med nye innstrammende smittevernføringer både nasjonalt og for regioner i Viken, har Viken fylkeskommunes sentrale kriseledelse besluttet å gå over til rødt nivå. Det betyr at fra og med fredag 6. november skal alle elever på Frederik II ha digital hjemmeskole. Elevene skal ikke møte på skolen, og følger undervisningen digitalt hjemmefra.    

Til toppen