Velkommen til skolestart

Onsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Oppmøte første skoledag

Vg1

 • 08.30 - 10.30: Fellesmøte i kroppsøvingssalene på F. Velkommen ved rektor.
  • 08.30-09.00: SSR, SSR YSK og IDR.
  • 09.00: Kombinasjonsklassen møter direkte på klasserom M101, avd. C Klasseteamet kjører samlet opplegg ut dagen.
  • 09.15-09.45: STU m/ toppidrett, STU m/ forskerlinje, iBeginners.
  • 10.00-10.30: Ordinær STU.

Vg2, Vg3, Vg4

 • 10.00 – 11.00: Fremmøte på klasserom etter oppslag på dører. Elevene møter kontaktlærer og fellesfaglærere. Påbygg møter på klasserom.

Se program for skolestart her (DOCX, 27 kB).

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool når skoleåret starter. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart Viken-brukeren din er aktivert.

Foreldremøter

 • Vg1 Salg, service og reiseliv har foreldremøte mandag 29. august 2021 kl. 18.00. Se invitasjon her (DOCX, 51 kB).
 • Vg2 Salg og reiseliv (2SRA og 2SRB) og Service, sikkerhet og administrasjon (2SSA) har foreldremøte onsdag 24. august kl. 18.00. Se invitasjon her (DOCX, 44 kB).
 • Informasjon om foreldremøter på andre studieprogram kommer senere.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling

Du må aktivere din Viken-bruker

For å få tilgang på programvare og andre tjenester du trenger som elev i Viken, må du aktivere din Viken-bruker. Du vil som ny elev få en SMS med mulighet for å aktivere Viken-bruker 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Slik aktiverer du din Viken-bruker

Glemt passord eller brukernavn

Har du har glemt passord eller brukernavn til Viken-bruker?

Glemt passord eller brukernavn

Oppsett av PC/Mac

Trenger du hjelp til installering, pålogging og tilgang til IT-systemer, for eksempel til Office 365 eller Viken-e-post?

IKT-veiledninger

Fotografering og skolekort

Som elev får du utdelt et skolekort med bilde. Vi tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret, og du vil få beskjed når det er din tur til å fotograferes. Skolekortet fungerer også som lånekort på biblioteket.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken 

Skoleskyss

Trenger du skoleskyss til og fra skolen, må du søke om det hvert år. Husk å søke så snart du har fått beskjed om inntak.

Finn ut om du har rett til skoleskyss, og hvordan du søker

Når går skolebussen?

Rutetidene blir klare i løpet av sommeren. Vi anbefaler deg å laste ned appen ØstfoldReise.

Nedenfor finner du også informasjon om rammene for skoledagen.

Når starter og slutter skoledagen?

Skoledagen starter kl. 08.00 og slutter kl. 15.30. Tirsdag er alle elever ferdig kl. 13.50.

Gratis lærebøker

Du får låne de lærebøkene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøkene blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle bøkene pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. Alle elever som har matematikk får også låne kalkulator, så du trenger ikke kjøpe dette. 

Les reglementet for utlån av lærebøker

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har blant annet flere typer rådgivere og helsesykepleier som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens elevtjeneste

Til toppen