Koronasituasjonen

Denne saken oppdateres fortløpende med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II vgs. Vi oppmuntrer alle til å følge aktivt med på hjemmesiden og på e-post.

Én elev på Vg2 studiespesialisering har fått påvist covid-19. Totalt er én klasse og tre programfagsgrupper berørt per 24. september.


Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash

Gjennomføring av planlagte vurderinger

Elever som er i karantene og som derfor ikke kan gjennomføre planlagte vurderingssituasjoner, vil få anledning til å vise sin kompetanse i de aktuelle fagene på et senere tidspunkt etter avtale med faglærer.

Én elev på Vg2 studiespesialisering har fått påvist covid-19.

Berørte elever og lærere er satt i karantene av kommuneoverlegen frem til negativ test foreligger. Elever og lærere som er berørt er informert individuelt.

Eleven som har fått påvist smitte skal ikke ha blitt smittet på skolen, men har vært på skolen i mulig smittsom periode. Elever som har fått beskjed om at de er i karantene og som har symptomer, skal kontakte koronasenteret i Fredrikstad.

Informasjon fra kommuneoverlegen

For å ha en så normal skolehverdag som mulig, men fremdeles ha kontroll på smittespredningen, er det bestemt at testing kan erstatte karantene for de som er under utdanning og som er nærkontakter til et smittetilfelle.

  • Hvis man ikke tester seg må man fremdeles i vanlig smittekarantene. 
  • Testing skal skje dag 1, 3 og 5. 
  • Unntaket fra smittekarantene gjelder ikke for svært nære kontakter som husstandsmedlemmer, kjærester, bestevenner man har vært svært tett med og tilsvarende. 

Alle nærkontakter skal testes med hurtigtest så snart som mulig etter smitteeksponering (helst dag 1). Man er i karantene inntil dette prøvesvaret foreligger. Dersom man fortsetter testregimet er man unntatt smittekarantene resten av tiden og kan møte på skolen som normalt. 

Den første testen skal tas på Koronasenteret, mens de to neste testene tas som selvtest hjemme. Opplæring i selvtesting gis på Koronasenteret. Dersom man utvikler forkjølelsessymptomer eller noe annet i kroppen føles annerledes i denne perioden, skal man holde seg hjemme og ta kontakt med Koronasenteret for test. Dette gjelder både uvaksinerte og vaksinerte."

Fullvaksinerte elever og ansatte unntas fra test og karantene.  

Ved påvist smitte hos en av våre elever vil kommuneoverlegen iverksettes smittesporing gjennom koronasenteret. Skolen bistår koronasenteret. Så snart nærkontakter er identifisert bestemmer koronasenteret tid for første test på koronasenteret. Vanligvis gjennomføres test første dag etter gjennomført smittesporing, men av kapasitetshensyn kan test i noen tilfeller bli utsatt til dag to. 

Dersom det oppstår spørsmål utover uka, eller om noen trenger test på grunn av symptomer eller annet, er det opprettet en egen telefonlinje på koronasenteret for alle tilknyttet skoler med telefonnummer 47 79 94 20 (betjent 08.15 - 15.30). Utenom åpningstiden kan legevakten kontaktes dersom det er strengt nødvendig på telefon 116 117. 

Til toppen