Koronasituasjonen

Denne artikkelen oppdateres jevnlig med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II videregående skole. Ting endrer seg raskt, og vi anbefaler alle å følge nøye med på hjemmesiden, informasjonskanalen ut mot elever i Teams, e-post, og på våre kanaler i sosiale medier.

Kommuneoverlegen har bestemt at skoler i Fredrikstad skal over på gult nivå fra og med torsdag 4. februar. Det betyr at alle møter til undervisning i morgen i henhold til timeplan.

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock De strenge tiltakene som nå settes i verk er for å beskytte og forebygge. Vi oppfordrer alle til å ta litt ekstra godt vare på hverandre! Husk at dersom du trenger noen å prate med er Elevtjenesten tilgjengelig hver dag på skolen.

Gult nivå gjelder fra torsdag 4. februar

Situasjonen endrer seg fort, og vi anbefaler alle å følge nøye med på hjemmesiden, informasjonskanalen ut mot elever i Teams, e-post, og på våre kanaler i sosiale medier.

Oppdatering 3/2
I samråd med kommuneoverlegen er det bestemt at vi går over til gult nivå fra og med torsdag 4. februar.

Det betyr at alle elever møter til undervisning og følger timeplanen som normalt. Ytterligere informasjon kommer i løpet av dagen.

Hva innebærer gult nivå på Frederik?

Ved gult trafikklys skal alle elever møte til undervisning som normalt og følge timeplanen. Det er ekstra viktig at du som elev passer godt på å overholde smitteforebyggende tiltak. Dersom du har symptomer, skal du ikke møte på skolen. Les mer om gult nivå i Udirs smittevernveileder.

Husk på at du som elev skal...

  1. ha minst 1 meter avstand til andre.
  2. vaske hender når du kommer på skolen, etter toalettbesøk, før og etter spising, og når du går hjem. 
  3. sitte ved din egen, faste pult. Vask pulten hver dag før og etter skolestart og ved skifte av rom.
  4. hoste / nyse i albuekroken. Unngå å berøre ansiktet med fingrene. Særlig øyne, nese, munn. 
  5. smøre matpakke og ha med mat og drikke på skolen. Må du kjøpe inn mat, gjøres dette helst før skolestart. Kantina på Christianslund er åpen. 
  6. være hjemme hvis du er syk. Er du syk skal du være symptomfri 24 timer før du kommer på skolen.  
  7. reise hjem dersom du blir syk på skolen.

Dersom du skulle utvikle symptomer på covid-19, er det opprettet en egen telefonlinje du kan ringe på koronasenteret for alle tilknyttet skoler med telefonnummer 47 79 94 20 (betjent 08.15 - 15.30). Utenom åpningstiden kan legevakten kontaktes dersom det er strengt nødvendig på telefon 116 117. 

Til toppen