Utdanningsvalg 2022

Lyst til å prøve å være elev hos oss? Lurer du på hvordan du søker skoleplass hos oss og de ulike linjene vi har? Ta en titt på vår nye skolebrosjyre eller prøv deg på små oppgaver fra noen av de mange fagene våre! Vi har i tillegg samlet litt nyttig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du søker deg til de ulike linjene våre.

 

Hilsen fra rektor

Skolebrosjyre

Vår helt nye skolebrosjyre er snart klar for nedlastning! I denne brosjyren får du et glimt av alt det Frederik har å tilby til deg som elev. Bli kjent med utdanningsprogrammene, få et lite innblikk i skolehverdagen og hils på elevtjenesten.

Skolebrosjyren kan du laste ned her. (PDF, 24 MB)

Interaktiv hospitering

Ta del i interaktiv hospitering og prøv deg som Frederik-elev! Du vil få mulighet til å teste ut alle utdanningsprogrammene våre og mange av de spennende programfagene du kan velge mellom. Siden er tilgjengelig på adressen www.frederikii.no.

Her vil man også ha mulighet til å se eksempler på hvordan en typisk skolehverdag ser ut på de ulike linjene. Siden vil være tilgjengelig for alle over en lengre periode, slik at man enkelt kan nå oss og prøve ut hvordan det er å være elev hos oss, uansett når på året det måtte være.

Hvordan søke skoleplass

Du søker opptak gjennom www.vigo.no. Søknadsfristen er 1. mars hvert år (1. februar for fortrinnsrett/individuell vurdering). Du må søke opptak hvert år. Les mer om å søke skoleplass hos Viken fylkeskommune.

I tillegg til å søke skoleplass gjennom Vigo er det noen utdanningstilbud som krever at du fyller ut et eksternt søknadsskjema i tillegg til å søke om skoleplass. Det betyr at du både må søke skoleplass i Vigo på utdanningsprogrammet du velger og deretter fylle ut skjemaet for det aktuelle programmet.Skjemaet som må fylles ut er tilgjengelig under fanen "Slik søker du" på utdanningstilbudenes egne side. Dette gjelder følgende program hos oss:

Til toppen