Fra frø til blomst

Det har tatt sin tid, men frøene som ble sådd av elever på Salg, service og reiseliv i vinter begynner nå endelig å bli til blomster.

Isabell Weden og Fredrik André Strand vanner plantene - Klikk for stort bildeIsabell Weden og Fredrik André Strand vanner plantene Even Ottersland Isabell Weden og Frederik André Strand har tatt ansvar for å holde liv i dem, godt hjulpet av faglærer Angella Antonieta Riquelme Ordenes. NMBU har støttet dem med penger til veksttelt, slik at plantene har kunnet overleve inne i mørke og kulde. Nå får de endelig sol og frisk luft, og de ser ut til å trives med det.

Planen er å adoptere bort blomstene, men først må Isabell og Frederik gjøre seg ferdige med tentamen. De har ikke helt bestemt seg for priser ennå, men de tar vipps, og 10% av overskuddet går til Redd barna. 

På Salg, service og reiseliv har de i løpet av dette skoleåret fått fordype seg i ulike grønne prosjekter. De har plukket bær og frukt som de har videreforedlet, markedsført og solgt. I vår har fokuset vært på dyrking av blomster. Det har dessverre ikke vært lett å holde det gående, både på grunn av rombytting og strenge krav til renhold, som følge av koronasituasjonen. Resultatet har vært at noen planter har måttet bøte med livet underveis.

Sola gjør plantene godt, men de hadde det også fint og fuktig i veksteltet i vinter. - Klikk for stort bildeSola gjør plantene godt, men de hadde det også fint og fuktig i veksteltet i vinter. Even Ottersland Blomsterfrøene ble i utgangspunktet merket og loggført, slik at elevene fikk testet hvilke som tålte mest og vokste best. Dette var for å skaffe seg erfaring med hva som er lurt å satse på å selge i framtiden, når man i utgangspunktet ikke er født med grønne fingre. Denne planen gikk litt i stå, da de gule post-it-lappene etterhvert ramlet av. Lærdommen her er å sørge for at merkene ikke faller av neste gang.

Nå blir det bare å vente på hva som åpenbarer seg i blomsterpottene, og registrere hvilke blomster som kommer først til målstreken.

Vekstteltet en Dark Propagator 120 fra Secret Jardin i Belgia. Det blir spennende å se om plantene trives bedre i det rosa plantelyset! Se mer informasjon om teltet på YouTube: https://youtu.be/aEGY3cjVOVY

Til toppen