Kulturhistorisk utflukt

Elever i Salg og reiseliv Vg2 lærte om lokale turistmål, og framføring av spel.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Messi likte seg i 1905 - Klikk for stort bildeMessi likte seg i 1905 Even Ottersland Follo museum ligger litt bortgjemt mellom Seiersten ungdomsskole og Golfklubben. Museumet er privatdrevet. For å sørge for økonomisk drift er det viktig å gjøre stedet til et interaktivt opplevelsessenter, som folk ønsker å besøke. I påsken kan f.eks. barn løse museumsmysteriet og finne egg gjemt rundt på området. Taralrudtunet skal på sin side bli en konsertscene og festlokale for voksne. 

Elevene i 2SRA fikk en omvisning og gjennomgang av markedsaktiviteter, økonomisk drift og sikkerhet rundt museumsbyggene sammen med Jonas Nordby. Jonas er også professor i runer og kan mye om norrøn mytologi. Elevene fikk en liten innføring i Den eldre Edda i den gamle skolestua, i tillegg til informasjon hvordan det norske språket har vært i utvikling.

Ferdin framfører utdrag fra Voluspå - Klikk for stort bildeFerdin framfører utdrag fra Voluspå Even Ottersland Etter omvisningen ble det lunsj og aktiviteter på Drøbak Skanse. Først ble det eggjakt. I egget var det utdrag fra Voluspå (Den eldre Edda), som elevene framførte som spel for hverandre på Skansen. Spel og historieformidling er en viktig del av norsk turistnæring. Tematikk, formidlingsevne, engasjement, interaktivitet, læring og troverdighet er viktig når man formidler historier. Det er også viktig i markedsføring av Skansen som turistmål. 

Jonas Nordby i den gamle skolestua - Klikk for stort bildeJonas Nordby i den gamle skolestua Even Ottersland