Revy om demokrati og medborgerskap

Vg2 satte opp revyen "Ikke like likevel" til stor suksess blant medelever.

Robin Isak Johnsen og Mathias Lønseth-Sageng var konferansierer - Klikk for stort bildeRobin Isak Johnsen og Mathias Lønseth-Sageng var konferansierer. Even Ottersland

Er du en god medborger eller er du en "demokradust" som tisser ned doene, legger ut bilder av folk uten samtykke, jager de som er yngre enn deg bort fra kantina og kaster nerdene av russebussen?

Disse spørsmålene ble tatt opp i elevrevyen til Vg2 som gikk av stabelen i kantina på skolen fredag 25.11. Her ble elevenes vanskelige hverdag blottlagt og bearbeidet med humor.

Målsetninger for prosjektet var å utvikle samfunnsengasjement ved å oppleve fellesskap og kunne gi tilbake, utvikle kritisk sans og kreativitet for å skape endring og fornyelse og sist men ikke minst, oppleve mestring og bli tryggere på seg selv og hverandre.

Den røde løperen ble rullet ut. - Klikk for stort bildeDen røde løperen ble rullet ut. Siw Fjelstad

I to timer ble elevene på Vg1 og Vg3 underholdt av sketsjer, musikk, sang og dans. Det var tydelig at gjenkjennelsesfaktoren var stor og at mange elefanter i rommet ble adressert. Latteren satt løst og stemingen var topp.

Alle klassene på Vg2 hadde hvert sitt innslag. Hadde en talentspeider sittet i salen ville det nok blitt mange telefoner. Elevenes telefoner lå derimot trygt i klasserommet.

Russetiden sto meget sentralt i revyen, og det er tydelig at det opptar mange elever. Noen går på skolen for å lære - andre går på skolen for å bli russ. Skolen inntas av kommersielle krefter som setter det trygge sosiale livet og læringsmiljøet på prøve hele tiden. Kanskje ser vi her kimen til en russerevy på Frogn i 2024? Det er lov å være optimist. 

Johannes Refvik imponerte på gitar. - Klikk for stort bildeJohannes Refvik imponerte på gitar. Even Ottersland 2STD tok for seg lærere som la ut bilder av elever uten samtykke. - Klikk for stort bilde2STD tok for seg lærere som la ut bilder av elever uten samtykke. Even Ottersland Siv Paus Brovold og Siw Fjelstad var prosjektledere. - Klikk for stort bildeSiv Paus Brovold og Siw Fjelstad var prosjektledere. Even Ottersland
Til toppen