SafeCam gjør deg sikrere

Forestill deg at det utløses en brann på skolen. Alle kommer seg ut av bygningen... eller gjorde de det? Det er ikke alltid så lett å holde oversikt i krisesituasjoner. Her kommer SafeCam UB inn i bildet. 

Fra venstre: Vito Bareksten,  Jacob Babola og Teodor Westby - Klikk for stort bildeFra venstre: Vito Bareksten, Jacob Babola og Teodor Westby Even Ottersland   Mandag 24.01.2022 er det Follomesterskap for ungdomsbedrifter. Elevene på businesslinja på Frogn Vgs er på saken, og de har mange spennende og nyskapende forretningsideer.

SafeCam er et sensorkamera som teller hvor mange mennesker som kommer inn og ut av bygningen. Slik vil man ha kontroll over alle som oppholder seg inne til enhver tid. På denne måten vet brannvesenet om de må risikere livet sitt for å redde noen som fortsatt er inni bygningen. 

Målgruppen for ungdomsbedriften er offentlige og private sektorer og bygninger som søker etter maks sikkerhet.

Bedriften er opptatt av FNs bærekraftsmål. Industri, innovasjon og infrastruktur er aktuelt fordi de ønsker å komme med nye løsninger på hvordan man kan sikre bygninger og forhindre død og alvorlig skade i infrastrukturen. Ansvarlig forbruk og produksjon er også et viktig. SafeCam UB vil fokusere på hvordan tjenesten blir produsert. De ønsker ikke å produsere i land som har dårlige arbeidsforhold. Livet på land dreier seg om mer enn natur. By, land og skog henger sammen, og det ene kan påvirke det andre. SafeCam har potensial til å redde både menneskeliv og områdene rundt byggene som brenner.

Til toppen