Skaperverkstedet har åpnet!

Frogn videregående skole skal nå aktivisere unge gjennom en aktiv lærings- og kulturarena med fokus på moderne teknologi.

Er du en av Folloregionens kreative ungdommer? Da har Frogn Vgs nå det ultimate verkstedet for deg! I skaperverkstedet vårt får du utfolde deOrdfører Hans Kristian Raanaas klipper snora - Klikk for stort bildeOrdfører Hans Kristian Raanaas klipper snora Rune Heiestad g uavhengig av de kulturelle eller økonomiske forholdene hjemmet har. Her skapes relasjoner, ved at ungdommer finner felles interesser og kan mestre på en annen måte enn gjennom tradisjonell skoleundervisning. I samarbeid med elevgrupper og klasser, er det planlagt å sette opp en rekke faste og åpne arrangementer rettet mot ulike målgrupper her. Skolen har ellers en aktiv entreprenørskaps- og realfagsgruppe med tekniske pedagoger og ingeniører.

Verkstedet kan deles inn i tre hovedområder:

Kode:LAB er et teknologisk verksted med fokus på programmering, fra lavt til avansert nivå. Skolen har løsninger som Micro:BIT, Raspberry Pi, samt roboter, sensorer og kameraer som gjør det mulig å lage spennende og innovative prosjekter med høy nytte- og læringsverdi. Leverandøren Telenor tilbyr bl.a. gratis kurs og verktøy/utstyr for koding av IoT.

Glad i å lage musikk? Skaperverkstedet gir mange muligheter - Klikk for stort bildeGlad i å lage musikk? Skaperverkstedet gir mange muligheter Rune Heiestad Media:LAB er et kulturelt verksted som sammenføyer teater/scene, tv, video, streaming, podcast, og digital musikkproduksjon. 

Kreativ:LAB er et tradisjonelt verksted i kombinasjon med et digitalt verksted, fra håndverktøy til 3D-printere, laserkutter, vinylskjærere, dekalproduksjon til bl.a. tekstiler og en moderne systue med fokus på gjenbruk og bærekraft. 

På planen framover står bærekraftig skaperkveld, faste skolDet er kult å kunne sy! - Klikk for stort bildeDet er kult å kunne sy! Rune Heiestad ebesøk fra barne- og ungdomsskole, bærekraftig reparasjonsdag, syklubb, kodeklubb og kulturutvekslingsdager, hvor de unge lærer håndverkstradisjoner i samarbeid me d eldre på Ullerud Helsesenter for videreføring av kultur og håndverkstradisjoner. I tillegg blir det vintage og bruktsalg for gjenbruk av klær, med gratis omsying og tilpassing. 

Tiltaket harElever på Salg, service og reiseliv stod for catering - Klikk for stort bildeElever på Salg, service og reiseliv stod for catering Rune Heiestad fått tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB, som var tilstede på avdukingen, representert av banksjef Karen Marie Sæther-Larsen. Ordføreren i Frogn (Hans Kristian Raanaas), områdedirektøren i Viken fylkeskommune (Erik Heier), leder av Vienparken i Ås (Ole Andreas Nordhaug), Nydalen Vgs (Celina Berget Aanestad) og Seierstenungdomsskole (rektor; Åshild Turid Kallevik og inspektør; Kristoffer Woxvold) var også der. 

Elever på businesslinja og salg, service og reiseliv stod for vertskapet.

Her er en video med noen av talene fra åpningen.

 

Til toppen