Studietur til Spania

Elever fra Frogn besøkte Badajoz og Madrid.

Elevene fikk øve seg på ridning i Badajoz. - Klikk for stort bildeElevene fikk øve seg på ridning i Badajoz. Angella Antonieta Riquelme Ordenes

Frogn fikk for noen uker siden besøk av spanske elever og lærere, som et ledd i et utvekslingsprogram vi har. Elevene deltok i spanskundervisningen på vår skole, for å hjelpe med våre elevers språkferdigheter. Videre fikk de prøvd seg på skigåing med idrettsfag, fikk guidet tur i Drøbak av salg og reiseliv og fikk smake på norsk taco.

Så var det vår tur til å besøke Spania. Elevene våre dro i to delegasjoner til henholdsvis Badajoz og Madrid, bort fra vinter og snø til vår og varme.

Badajoz er en spennende by som ligger nær grensa til Portugal. Byen har tidligere vært besøkt av både romere, visigotere og maurere, noe man finner rester av i byens museer, arkitektur og ruiner. Ettersom byen ligger i nærheten av en landegrense, har den også vært utsatt for flere historiske slag. Elevene fikk omvisninger i byen og deltok på ulike aktiviteter, som f.eks. kroppsøving og ridning. De deltok også i normal undervisning med spanske elever på skolen de besøkte der. 

Elevgruppa i Madrid. - Klikk for stort bildeElevgruppa i Madrid. Kristina Victoria Vahl

Madrid er som kjent Spanias hovedstad. Elevene som dro hit fikk kjenne på storbylivet, og i likhet med delegasjonen i Badajoz, besøkte de ulike museer, som f.eks. Museo del Prado og Museo de la Reina Sofia, fikk guidet tur og deltok på flamenco. Madrid-gjengen dro så videre til skolen i Badajoz for å delta i undervisningen der. 

Elevene fikk videre smake på det spanske kjøkken. De var både på restauranter og picnicer rundt omkring, med spanske retter på menyen.  

Til toppen