Variert praksistilbud

Frogn Vgs samarbeider med mange aktører innenfor arbeidslivet, og vi legger også til rette for spennende lærlingplasser. Derfor er det stor bredde og mange muligheter i faget yrkesfaglig fordypning på Salg, service og reiseliv.

Andreas trives på jobb - Klikk for stort bildeAndreas trives på jobb Christina Sedler Året går mot slutten. Snart venter arbeidslivet for noen av våre elever. Noen skal bli lærlinger. Noen skal etterhvert ta påbygg. Det har vært en lang og begivenhetsrik reise for elevene på Salg, service og reiseliv Vg2. De har fått oppleve motgang og medgang, sorger og gleder. Alle kommer de ut på den andre siden som sterkere individer, med papirer i hånd. 

På Frogn Vgs er det nesten ingen grenser for hva du kan velge som din praksisplass. Vi synes det er artig når elever kommer med en drøm om hva de ønsker å bli. Drømmer skal etterhvert formes om til visjoner, med klare og tydelige mål. De aller fleste er likevel usikre på hva de skal bli, så da må vi hjelpe dem å se noen av de vanvittige mulighetene som finnes innenfor arbeidslivet og som lærling. 

Noen tenker fremdeles at det tryggeste er å velge studiespesialisering. Dette er en myte som heldigivs er i ferd med å endre seg. Tvert i mot er det da mange som roter seg bort i fag og studier, som begrenser mulighetene og leder dem inn i yrker som ikke gjør dem lykkelige. Salg, service og reiseliv er smart å velge hvis du tar yrkesfag. Der er det mye å velge mellom.

Andreas Nicolay Standal har i faget YFF hatt praksis i Telenorbutikken på Vinterbro under ledelse av instruktør Umar Hussain, som fullroser eleven. Alexandra Cathrine Prag har i faget YFF vært i praksis i Drøbak ridesenter under ledelse av Sofie Skatland. Begge har stor interesse for sprangridning her med Alexandra sin hest Molo.

Sofie og Alexandra - Klikk for stort bildeSofie og Alexandra Christina Sedler Vegard behandler ferskvarer - Klikk for stort bildeVegard behandler ferskvarer Christina Sedler Vegard Vik jobber på Meny på Nesoddtangen. Instruktøren Per Arne Finstad er imponert. 

Dette er bare noen eksempler på hva man kan velge som praksisplass. Vi har også elever som jobber i sportsbutikker, hos bilforhandlere, på turistkontor og mye mer. Nå ønsker vi elevene våre god sommer og lykke til!

Til toppen