Velkommen til deg som skal begynne på Studiespesialisering

Gratulerer med skoleplass ved Frogn videregående skole!

Skolestart er 18. august kl. 08.10, og vi gleder oss til å møte deg. Før skolestart er det viktig at du leser informasjonen nedenfor.

Møte for foresatte

Første møte med skolen er tirsdag 17. august kl 18.00. Her får foresatte møte skolens ledelse og kontaktlærere i klassene. Hjertelig velkommen!

Hva innebærer det å gå på studiespesialisering på Frogn?

Som elev i en klasse på studiespesialiserende utdanningsprogram får du fagene du trenger for å kunne studere på en høyskole eller et universitet. Du kan velge fordypning innen realfag, språk, samfunnsfag eller økonomi. Vi har mange ulike programfag du kan velge mellom på vg2 og vg3, og er du i tvil vil vi hjelpe deg å gjøre de valgene som er best for deg.

Du kan lese mer om tilbudet vårt på studiespesialisering her.

En trygg skolestart

Møte med videregående skole er spennende og mye er nytt. Vi ønsker å møte deg på en måte som gjør deg trygg og samtidig nysgjerrig på hva du kan få til på videregående. De første dagene blir du godt kjent med klassen og kontaktlæreren din. I skolestarten får du informasjon om fagene dine, bruk av PC og programvare, støttepersoner ved skolen samt rettigheter og regler for videregående skole. Dette gir deg rammene du trenger for å trives og komme i gang med skolen og læring.

Vil du velge utforskerklassen?

Har du kommet inn på studiespesialisering ved Frogn, kan du velge å gå i utforskerklassen. Her tar vi utgangspunkt i de store spørsmålene og jobber utforskende og prosjektbasert – noe som vil gjøre deg bedre forberedt til både studier og arbeidslivet.

Vil du velge toppidrett?

Skal du starte på studiespesialisering og driver med idrett på høyt nivå har du mulighet til å velge toppidrett som ekstra programfag i vg1. Du vil få 35 timer i uken dette året, men kan da velge å ha et fag mindre senere. I toppidrett vil du være i gruppe med elever som går idrettsfag og får lærer fra vår idrettsavdeling. Vi har tilbud innen en rekke idretter og du kan også være individuell utøver i dette faget.

Du kan lese mer om toppidrett ved Frogn her 

Her kan du melde deg på dersom du ønsker programfag toppidrett (svarfrist fredag 13.8. kl. 12).

Matematikk på studiespesialisering

Du skal velge mellom praktisk (1P) og teoretisk (1T) matematikk når du begynner hos oss. Du har gjort et foreløpig valg før du søkte videregående skole. Du bør sikre at dette valget er riktig for deg. Det vil du få muligheten til gjennom matematikkundervisningen de første ukene etter skolestart.

Velkommen til Frogn!

Til toppen