Aktuelt

Praktisk info til elever og foresatte

Her finner du praktisk informasjon som er særlig relevant i skolestarten  

Nå kan du søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2022/23? Da er det på tide å starte søkeprosessen.

Nå kan du melde deg opp til privatisteksamen

Har du behov for å ta opp fag eller ta eksamen i et fag du ikke har fra før? Fra 15. januar til 1. februar kan du melde deg opp til privatisteksamen.      

Vil du ta Vg2 i England?

Alle elever på studiespesialiserende i Viken har mulighet til å søke om å ta hele andreåret på Lincoln College i England. Du velger programfag, som du ville ha gjort i Norge, og du starter på Vg3 når du kommer hjem til «din» skole.    

Videregående skole og korona: Unntak fra fraværsreglene

På grunn av koronasmittesituasjonen skal helserelatert fravær ikke gjøre utslag på fraværsgrensen ut skoleåret 2021–2022. Skolene skal sørge for at slikt fravær ikke føres på vitnemål og kompetansebevis.

Data Detox: Du bestemmer – også på nett

Vet du at chatbobler, bitmojier og autoplay er der for at du ikke skal få lagt fra deg mobilen?

Glemmen først ute med ny kildesorteringsmerking

Flere aktører har gått sammen om å utvikle en ny nasjonal merkeordning for kildesortering. Glemmen videregående skole er først ute med å benytte merkingen på sin storsatsning på kildesortering som Miljøfyrtårnskole.

Trenger du å bry deg?

Fenriken fra Kompani Lauritzen var en av foredragsholderne som skapte engasjement blant elevene på den årlige temadagen. Under tittelen "Trenger du å bry deg?" satt skolen temaene Inkludering, Vennskap og Likeverd solid på dagsorden.

Trenger du gode råd? Prøv den nye appen!

Appen Elevtjenesten er elevenes «røde knapp». Her får du rask og enkel tilgang til fagfolk som kan hjelpe, nesten uansett hva du strever med. Terskelen for å søke hjelp skal være lav, og hjelpen skal være nær.    

Dialogkonferanse med ungdom

Ungdom må snakkes med, ikke til, sa en av byens politikere i etterkant av bruduljen 17. mai. Glemmen vgs tok henne på ordet og inviterte ungdommer, politikere, politi, sentrumsleder og ungdomsarbeidere til en dialogkonferanse. Temaet var enkelt: "Hvordan er det å være ung i Fredrikstad". Det ble suksess og et fruktbart møte som skapte mange nye tanker og idéer.

Til toppen