Hyggelig Kronprinsbesøk på Café Hanco - nå er hummertegna signert og klar for drift

Torsdag 30. september ble Kronprins Haakon vist rundt på Café Hanco av utdanningsleder Gunhild Rosnes og lærling Andreas Tusvik (20 år). Café Hanco er en læringsarena hvor ungdom som av ulike grunner ikke går på videregående opplæring, får muligheten til å utvikle seg og finne veien til utdanning og yrkesliv.

Café Hanco tilbyr "skreddersøm" tilpasset den enkelte elev og dens behov. På dette besøket fikk Kronprins Haakon se og høre om ulike deler av opplæringstilbudet - som varierer fra å tilby fag i videregående skole på en individuelt tilpasset måte til cafédrift, medieproduksjon og praktisk arbeid ute i friluft.

 

Klare for hummerfiske

Avdelingen Riv & Røsk tar jobber som å demontere byggverk og rydde skog som de kapper opp til ved som tørkes, pakkes og selges.

Ungdommene var i gang med å klargjøre tau til hummerfisket da Kronprinsen kom på besøk. Han signerte en av bøyene til teinene som ungdommene nå har tatt med ut for bruk i årets hummerfiske starter. Forhåpentligvis vil det bringe lykke. 

Ungdommene er godt opplært i lover og regler – om når man kan fiske hummer, hvilken hummer man kan beholde og hvordan utstyret skal være. I løpet av en sesong fanger ungdommene rundt 20 hummer som de kan beholde og kose seg med på hummerfesten sin. Mellom 40 og 60 hummer er for små – eller for store – og må ut i sjøen igjen.

   
  

Til toppen