Trenger du å bry deg?

Fenriken fra Kompani Lauritzen var en av foredragsholderne som skapte engasjement blant elevene på den årlige temadagen. Under tittelen "Trenger du å bry deg?" satt skolen temaene Inkludering, Vennskap og Likeverd solid på dagsorden.

 Geir Aker, også kjent som fenriken i Kompani Lauritzen, var for anledningen hyret inn som  én av to meget engasjerende foredragsholdere på skolens årlige temadag.  Med sin sedvanlige tørrvittige humor tydeliggjorde han den uvurderlige betydningen av mangfold og inkludering. Og han engasjerte! 

  

Temadagens andre engasjerende foredragsholder var Cidi Nzita fra Bergen. Cidi kom som enslig flyktning fra Angola bare syv år gammel. På tross av en krevende oppvekst med flukt, ny familie og harde møter med rasisme ble han en av Norges fremste friidrettsutøvere. Nå jobber han med ungdom som av ulike grunner sliter med å finne sin plass. 

 

 

Cidis varme, personlige og sterke budskap nådde frem til elevene. Gjennom å involvere deres stemme i sitt foredrag skapte han en relevans som skolen kan bruke aktivt i inkluderingsarbeidet.  Han utfordret, synliggjorde og ansvarliggjorde både elever og oss voksne. 

 

 Siden planleggingen av årets temadag ble gjort mens det fortsatt var smitteverntiltak fikk Vg2- og Vg3-elevene et alternativt opplegg i Fredrikstad Kino. De fikk se filmene "Nattebarn", "Kunstneren og Tyven" og "Ingenting å le av". Til filmen Nattebarn var det forhåndsinnspilt en videohilsen fra Emma, som er en av personene vi møter i filmen. 

   

Til toppen