Ellen Marie Carlsen er tildelt Moss kommunes kulturpris

Musikklinjas pianolærer er tildelt den ærefulle prisen for 2021. For Ellen Marie er det å få følge elevenes utvikling tett en stor inspirasjon og glede.Kvinne som sitter ved et piano - Klikk for stort bildeMusikklinjas Ellen Marie Carlsen er tildelt Moss kommunes kulturpris for 2021. Til daglig finner du henne bak et piano sammen med elever på Greåker videregående skole. Tone Sundnes Reiten    

Ellen Marie deltar aktivt i mange deler av musikk- og kulturlivet – både i og utenfor hjembyen Moss. I sommer skal hun blant annet spille sammen med Forsvarets stabsmusikkorps i oppsetningen av Kristin Lavransdatter på Akershus festning. Men noen dager i uka reiser hun fra Moss til Greåker, hvor hun de siste 16 årene har vært fast ansatt som pianolærer på musikklinja.

Læreryrket er en viktig del av livet

- Jeg har drømt om å jobbe med ungdom helt siden jeg gikk på folkehøyskole, og undervisning er en veldig viktig del av livet mitt. Det å få lov til å følge elevene fra de forventningsfulle starter i 1. klasse til de springer ut i blomst i 3. klasse er stort! Det er fantastisk å ta del i deres drømmer og tanker om livet akkurat i den fasen av livene deres.

Ellen Marie forteller at selv om musikklinja har satt opp mange fantastiske konserter, så er det menneskemøtene hun setter størst pris på. Hver vår sitter hun ved tangentene som akkompagnatør på tredjeklasses eksamenskonserter.

- Gjennom tre år har vi deltatt i elevenes utvikling. Fortalt dem at de mestrer når de selv tviler, så det å se dem stå på scenen ved skolegangens slutt, stolte og veldig vakre, det er så sterkt!

Mange egne erfaringer å dele

I løpet av et skoleår har Ellen Marie en til en-undervisning. Hun deler gjerne egne arbeidserfaringer med elevene.

- Jeg kjenner elevene ganske godt etter hvert. De skal ta store valg i løpet av videregående og de skal finne sin egen vei. Alle har vi ulike talenter og det er viktig å være klar over alle mulighetene som finnes. Det er ikke slik at dersom du har piano som hovedinstrument, så må du bli pianosolist. Det er så mange grener i kultur- og musikklivet! Jeg har selv hatt mange ulike roller som utøvende musiker og håper å kunne gi gode råd om alle mulighetene de har til å skape seg en arbeidshverdag og karriere.

Heldigvis så planlegger Ellen Marie å fortsette på Greåker i mange år fremover.

- Det er et raust og hyggelig kollegium og veldig god ledelse, og mer kan man vel egentlig ikke drømme om fra en arbeidsplass, avslutter hun.

Les også det flotte intervjuet Moss avis laget i forbindelse med tildelingen.

Til toppen