Erasmusbesøk til Greåker

I Erasmusprosjektet "History and its effects on today’s youth" fikk vi endelig arrangere besøket i Norge. Menn og kvinner rundt et bål - Klikk for stort bildeUkas høydepunkt ble Roseslottet på Frognerseteren i Oslo. Greåker vgs.  

Utviklingsarbeid og dialog

Åtte lærere fra Kroatia, Spania, Kypros og Hellas gjestet Greåker og Fredrikstad i fem dager. Planen var at også elever fra disse landene skulle vært med, men på grunn av smittesituasjonen ble det kun lærere denne gangen.

- I løpet av uka jobbet vi med prosjektets mål: Å sammen utvikle god undervisning, å utvikle sosial og interkulturell kompetanse, og å skape god dialog rundt demokratiske verdier og kritisk tenkning, forklarer prosjektkoordinator Margareth Iuell-Heitmann.

Erfarne partnere og stort læringsutbytte

I løpet av uka fikk gjestene våre treffe flere av klassene på Greåker, de samarbeidet med lærere og de fikk faglig påfyll også utenfor skolen.

- Å arbeide med Erasmus+ er svært givende, og vi er heldige som har så gode og erfarne partnere i dette prosjektet. Etter en uke med varierende program sitter vi igjen med mye ny lærdom og mange flotte opplevelser. Høydepunktet for gjestene våre var å besøke Frognerseteren og Roseslottet kledt i norsk vinterdrakt, forteller lærer Martin Eivik.

Elever og lærere i en sofagruppe - Klikk for stort bildeElevene i Kommunikasjon og kultur tok imot gjestene den første dagen og holdt et kurs i norsk kultur og språk mens de serverte frokost. Greåker vgs.

En mann som står i et offentlig lokale og snakker til en gruppe - Klikk for stort bildePå dag to traff vi Fredrikstads viseordfører som presenterte byen og noen utfordringer den har stått ovenfor når det kommer til radikalisering. Greåker vgs.  En mann som står foran en gruppe og snakker - Klikk for stort bildeErik Kruse beskrev og diskuterte hvordan kommune og lokalmiljø kan jobbe for å forbygge radikalisering og ekstremisme. Greåker vgs.  En mann som står utendørs ved et vann og snakker - Klikk for stort bildeGreåkerlærer Lars Thoresen tok oss med på en lokalhistorisk vandring i Gamlebyen. Greåker vgs.  Elever og lærere rundt et bord som snakker med hverandre.  - Klikk for stort bildeElevene i Engelsk 1 diskuterte moralske dilemmaer sammen med gjestene våre.. Greåker vgs.  En dame som står foran en gruppe i et klasserom og snakket - Klikk for stort bildeGreåkerlærer Janne Johansen presenterte hvordan vi i Norge arbeider med vurdering og fagfornyelse. Greåker vgs.  En dame som står i et klasserom og snakker til en gruppe - Klikk for stort bildeZeljka Winkler fra vår partnerskole i Kroatia holdt foredraget How to teach controversial topics for alle lærerne i Greåkers samfunnsfagseksjon. Greåker vgs.   En man som står i et undervisningslokale og snakker - Klikk for stort bildePå Høgskolen i Østfold presenterte høgskolelektor Anders Eilertsen verktøy til å arbeide med kritisk tekstanalyse av høyreradikale tekster og hattekster. Greåker vgs.  

Til toppen