Fantastiske resultater i kjemi-OL

Marlene Stenbakk Lindén fra Greåker vgs. er blant de åtte beste i Norge etter 1. runde i kjemi-OL 2022/2023. Totalt er fem av elevene våre videre til 2. runde i Kjemi-OL. 

To gutter og en jente som sitter i en sofa, to jenter står rett bak dem.  - Klikk for stort bildeBak fra venstre: Marlene Stenbakk Lindén og Dina Fuglum. Foran fra venstre: Lucas Hertzman, Amalie T. Løkkeberg og Jakob Grimsøen. Tone Sundnes Reiten
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 1. runde i kjemi-OL deltok 1150 elever fra 109 videregående skoler, 683 jenter og 467 gutter. 125 av disse er nå videre til neste runde, og blant dem er det fem elever fra Greåker vgs.:

  • Jakob Grimsøen
  • Lucas Hertzman
  • Amalie T. Løkkeberg
  • Dina Fuglum
  • Marlene Stenbakk Lindén

- Før synes jeg at fysikk og biologi var mye morsommere enn kjemi, men så begynte vi å regne på det og jeg så matematikken i faget og da falt det på plass. Kjemi gir meg samme følelsen som når jeg klarer å løse matematikkoppgaver, det er en systematikk i faget som gjør det logisk. Organisk kjemi er det jeg liker best, sier Marlene Stenbakk Lindén. 

Deltakere fra 70 land

Kjemi-OL er en internasjonal kunnskapskonkurranse for kjemielever i den videregående skolen. Konkurransen har vært arrangert siden 1968, og Norge har vært med siden 1982. Det er nå mer enn 70 land som deltar. Et av formålene med kjemiolympiadene er å prøve å stimulere til økt interesse for kjemi ved å gi et tilbud som forhåpentligvis er spennende, morsomt og litt annerledes.

Internasjonal finale sommeren 2023

De som skal representere Norge velges ut gjennom flere uttakningsrunder. 2. runde gjennomføres torsdag 2. februar 2023. Oppgavene tar utgangspunkt i pensumet fra Kjemi1 og Kjemi2, og rettes av kjemiolympiadekomiteen. De beste herfra inviteres til en ukes kurs ved Kjemisk institutt på Universitetet i Oslo. Deretter er den norsk og nordisk finale, før den internasjonale finalen avholdes i Zürich i Sveits sommeren 2023.

Berzeliusdagarna 2023

Som en av fire elever ble Marlene Stenbakk Lindén på Vg3 sciencelinja trukket ut blant de 50 beste elevene til å delta i Berzeliusdagarna 19.-21. januar 2023 i Stockholm. Vi håper du får noen strålende dager i flotte Stockholm.