Mestringskurs for ungdom

Er du ofte litt mer enn vanlig trist eller urolig? Nå kan du melde deg på vårt populære mestringskurs med oppstart i januar.

To kvinner som sitter på en benk foran et bygg - Klikk for stort bildeKursholder Henriette og helsesykepleier Mie tilbyr mestringskurs for inntil 12 elever på Greåker vgs. denne høsten og vinteren. Tone Sundnes Reiten   

Kurset har 10 samlinger over 10 uker med oppstart i januar 2022. Det er gratis, foregår i skoletiden og deltakerne kommer kun fra Greåker vgs.

- Kurset vil gi deg verktøy til å mestre vanskelige følelser og gi innsikt i hvorfor vi føler slik vi gjør. Alle får en samtale før kursstart, der finner vi ut om dette er noe for deg! Vi har plass til maks 10 elever, forteller sertifisert kursholder Henriette Westgaard Flote.

Hun holder kurset for femte gang sammen med helsesykepleier Mie Englund. Ta kontakt med dem dersom du har lyst til å delta eller har spørsmål om kurset. Du kan også snakke med kontaktlæreren din.      

Kontakt kursholderne

Henriette Westgaard Flote: henriettewflote@gmail.com

Miriam Englund: miriame@viken.no

Du kan også følge Henriettes Instagramkonto for mestringskurset: Henriettewestgaardflote

Dette sier tidligere deltakere om kurset:

«Jeg opplevde mestringskurset som veldig lærerikt og hjelpsomt, spesielt under pandemien, men også generelt ellers. Ble mye mer bevisst over mitt gjentakende negative tankemønster, og forstod hvor viktig pusten min er!! Vil egentlig anbefale alle som har mulighet til å delta på mestringskurs fordi det skaper så utrolig mye mer bevissthet og forståelse for våre egne følelser.»

«Kurset har fått meg til å kjenne meg selv bedre. Det har fått meg til å vite når negative tanker kommer, hvordan mestre de og til slutt hvordan få dem vekk ved hjelp av metoder og teknikker.»

«Kurset har fått meg til å kjenne meg selv bedre. Det har fått meg til å vite når negative tanker kommer, hvordan mestre dem og til slutt hvordan få dem vekk ved hjelp av metoder og teknikker.»

«Kurset har gitt meg mange gode hjelpemidler til å kunne forstå egne tanker, tristhet og rett og slett kjenne psyken bedre! Ikke minst har det vært deilig å snakke med andre ungdommer og vite at man ikke er alene. Kurset er ingen quick-fix på alle personlige problemer, men et skritt i riktig retning for å få det bedre med seg selv»

Kursinnhold

Kurset er basert på kognitiv sosial læringsteori som vektlegger hvordan tanke- og handlingsmønstre virker inn på følelser, og tar blant annet opp:

•         Hvordan følelser oppstår

•         Situasjoner og tanker som kan gi tristhet

•         Å styre følelsene med tanker

•         Å styre følelsene med handlinger

•         Å tenke på bedre måter

•         Trening i uvante tanker: Positiv tenkning og kontakt

•         Bedre kontakt med andre

•         Mestring og kognitive teknikker

•         Daglig bruk av metodene: Arbeid og øvelse

•         Daglig bruk av metodene: arbeid og øvelse – avslutning

Til toppen