Nå kan du bli helsesekretær hos oss

Denne høsten startet vi opp en klasse med plass til 20 elever på Vg3 helsesekretær. Det ble feiret fredag 1. oktober. To jenter i rosa helseuniformer - Klikk for stort bildePernille Sofie Lerøen og Dilber Selo gleder seg til alt de skal lære på veien mot å bli autoriserte helsesekretærer. Tone Sundnes Reiten    

- Jeg har gått på Greåker i tre år og er kjempeglad for at jeg kan fortsette her. Lærerne er veldig flinke og jeg gleder meg til alt vi skal lære, som for eksempel å ta blodprøver, måle CRP og puls, forteller Dilber Selo.

To jenter ved en resepsjonsdisk - Klikk for stort bildeElevene øver seg på alle arbeidssituasjoner de vil møte på et legekontor. Her tar Dilber Selo imot en medelev i resepsjonen. Tone Sundnes Reiten   

Kortere reisevei for elever i Nedre Glommaregionen

Hun og Pernille Sofie Lerøen er to av de heldige som fikk plass da det ble klart at Greåker skulle starte opp Vg3 helsesekretær høsten 2021. Tidligere var det kun Mysen vgs. i vår region som hadde dette tilbudet.

- Jeg fikk egentlig plass på Mysen vgs., så ble veldig glad da jeg fikk en telefon om at jeg kunne starte her i stedet. Det gjør reiseveien min veldig mye kortere!, forteller Pernille Sofie Lerøen.

Etter et par år i arbeidslivet er hun glad for å kunne spesialisere seg til helsesekretær.

Et spesialbygget klasserom

Før klassen kunne starte i august ble to klasserom slått sammen til ett for å gi plass til et spesialbygget laboratorium og resepsjon. Der finner du også alle apparater, måleinstrumenter og utstyr som du forventer å finne på et legekontor.

Jente i rosa helseuniform ved hvitt apparat - Klikk for stort bildePernille Sofie Lerøen ved et av apparatene elevene skal lære seg å bruke. Tone Sundnes Reiten  

Noe for deg?

En helsesekretær jobber på legekontor eller sykehus, og er ofte den første personen pasienten møter.  Sentrale arbeidsoppgaver er sekretær- og kontorarbeid, laboratoriearbeid og serviceytelse overfor pasienter. På www.utdanning.no kan du lese mer om yrket.

Slik søker du

For å søke utdanningen logger du deg på www.vigo.no. Husk at fristen er 1. mars hvert år! (Fristen for å søke med fortrinnsrett/individuell vurdering er 1. februar.)

For å bli helsesekretær må du ha fullført Vg1 helse- og oppvekstfag og Vg2 helseservicefag. Disse to årene kan du også ta på Greåker vgs.

Til toppen