Valgdagene på Greåker

2021 er valgår – også på videregående! Elevene har arrangert skoledebatt, valgtorg og skolevalg.Ungdommer bak hvert sitt bord på en scene - Klikk for stort bildePaneldeltakerne i skoledebatten 2021 Greåker vgs.  

Valgdagene på Greåker fredag 3. september og mandag 6. september inneholdt en skoledebatt mellom de ulike unge partiene, etterfulgt av et valgtorg hvor elevene kunne snakke med de ulike partiene, og et avsluttende skolevalg for elevene på mandag.

Tre viktige temaer

Fredag var det først duket for skoledebatt i skolens gymsal.

- Vi elevene fra programfaget «politikk og menneskerettigheter» hadde ansvaret for organiseringen, og temaene våre for debatten var det grønne skiftet, eksamen og flyktningkrisa. Vi fikk frem mange ulike meninger fra de forskjellige partiene og fikk tilbakemeldinger fra elevene at de etter debatten «absolutt ikke visste hvem de skulle velge», sier Kezia Yosfi.

Kreativ retorikk

På slutten av debatten hadde hvert parti et avsluttende innlegg. Her kom den unge representanten fra Senterpartiet, Mattis Minge, med en kreativ idé; Hvorfor ikke ta en trall?

Gutt i bunad på en scene - Klikk for stort bildeSPs representant Mattis Minge formidlet budskapet sitt gjennom sang. Greåker vgs.   «Og Østfold, Østfold

Når eg ser deg slik!

Med fager skau, jord og industri!

Nå er det valg, og mye står på spill

Ja oppløs Viken Sp skal få til!»

 

 

 

Bruk stemmeretten din!

- Den 6. september hadde vi skolevalg her på Greåker Vgs. Det er alltid artig å se at så mange elever vil bruke stemmeretten sin. Vi ser at skoledebatten fikk elevene til å bruke stemmen sin og det var mye engasjement blant dem. Bruk stemmeretten din, den er vært mye, sier Kezia Yosfi.

 

Teksten er skrevet av Thea Hagen, Kezia Yosfi og Emmy Sollund. 

Til toppen