Vellykket besøk fra Erasmus-partnere

Den siste uka i mai hadde vi gleden av å ønske lærere fra Italia, Portugal, Spania, Hellas og Ungarn velkommen til Greåker vgs. for den sjette og siste utvekslingen i prosjektet "The Future of the Jobs vs the Jobs of the Future". Menn og kvinner samlet utenfor skolebygget under Greåkers logo. - Klikk for stort bildeDenne gjengen har blitt godt kjent gjennom seks samlinger, et i hvert partnerland. Lærerik og hyggelig for alle. Greåker vgs.   

Prosjektet har som mål å utveksle skolenes kunnskap om og erfaring med pedagogisk teknologi. Det er seks yrkesfaglige videregående skoler som deltar og alle står overfor noen av de samme utfordringene og har det samme målet, nemlig å gjøre elevene klare for yrkeslivet. 

- Greåkers bidrag var å vise frem hvordan vi bruker digitale verktøy for å styrke og variere undervisningen. Vi bruker både Nearpod, podcast, Kahoot og lager escaperoom i OneNote. Lærerne fra partnerskolene synes det var interessant og lærerikt, forteller utdanningsleder på helse- og oppvekstfag, Hilde Karine Refne Holme. 

Les mer på prosjektets nettsider ’The Future of the Jobs vs the Jobs of the Future’.

Menn og kvinner som står foran en buss - Klikk for stort bildeLærere fra partnerlandene kom til Norge søndag 22. mai. Øyvind Østby fra Greåker vgs. stilte som bussjåfør. Greåker vgs.  
Jente som står foran voksne i et klasserom og viser Minecraft på en skjerm. - Klikk for stort bildeElev fra barn- og ungdomsarbeider med studiekompetanse viser hvordan Minecraft kan brukes i undervisningen. De har blant annet brukt det til å bygge en barnehage. Greåker vgs.

En gutt står foran lærere i et auditorium og presenterer bilder på en skjerm. - Klikk for stort bildeEn elev fra sciencelinja presenterte hvordan de jobber med programmering i undervisningen. Greåker vgs.

Menn og kvinner som er oppstilt foran en logo som sier Kahoot - Klikk for stort bildeAlle lærerne på besøk i Kahoots lokaler i Oslo for å få demonstrert hvordan det norske selskapet jobber med undervisning. Greåker vgs.
En mann og to kvinner som står foran en poengtavle, med premier i hendene. - Klikk for stort bildeZsolt fra Ungarn og Vicky og Maria fra Hellas inntok pallen i en av Kahootene. Greåker vgs.
Menn og kvinner står på rekke og rad på en gresslette. - Klikk for stort bildePå Kristi Himmelfartsdag fikk gjengen omvisning i Gamlebyen i Fredrikstad. Historielærer på Greåker Lars Thoresen var en glimrende guide. Greåker vgs.   

Våre partnere i dette prosjektet 

 • Nyíregyházi Szakképzési Centrum (Hungary)
 • IES F. Ribalta (Spain)
 • I.I.S.S. "Carlo Maria Carafa" Mazzarino (Italy)
 • FORAVE - Associação para a Educação Profissional do Vale do Ave (Portugal)
 • Greåker videregående skole (Norway)
 • Second Vocational High School of Chania (Greece)
Til toppen