Halden videregående skoles nye bygg er offisielt åpnet

– En sentrumsskole som gir hele byen et løft, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen om Haldens nye skolestorstue. 23. september ble det rehabiliterte bygget ved Halden videregående skole offisielt åpnet.FORNØYDE: Rektor Kristin Støten og fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen. Tone Christensen Løken, Viken fylkeskommune       

– Dette er en fantastisk dag.  Det er utrolig gledelig å se at Halden har fått et moderne undervisningslokale, som samtidig ivaretar byggets historiske betydning i Haldens industrielle utvikling. Sammen med idrettsanlegget på stranda gir den et betydelig ansiktsløft for byen, sier fylkesrådsleder Jacobsen etter den offisielle åpningen av Halden videregående skole 23. september 2022.

Midt i sentrum

Etter at Halden videregående skole i mange år har fordelt seg på flere lokaler i byen, er man nå endelig samlet midt i sentrum av byen.

Bygget som er rehabilitert var tidligere en papirfabrikk, og er på 9000 kvadratmeter fordelt på tre etasjer. Det er fem utdanningsprogram, og totalt nesten 400 av Halden videregående skole rundt 1100 elever, som flytter inn i bygget.

Her går nå elever fra musikk, dans og drama, helse- og oppvekstfag, teknologi- og industrifag, bygg- og anleggsfag og elektro og datateknologi.

ÅPNING: Rundt 70 mennesker deltok på åpningen. Tone Christensen Løken, Viken fylkeskommune    – Rehabiliteringen og moderniseringen er et svært godt eksempel på at gjenbruk av bygninger kan gi både spennende løsninger og stimulere til nytekning både med tanke på samarbeid mellom fag, lærere og elever og undervisningsmetoder, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen.

Det er selskapet Porsnes Utvikling AS som stått for utviklingen av den nye skole, og som leier ut lokalene til fylkeskommunen. Leieavtalen strekker seg over 35 år. 

I sin åpningstale roste hun både Halden kommune og utbygger Porsnes Utvikling AS for godt samarbeid.

– Med denne nyåpningen, og gjennom avtale om leie av kommunens nye idrettshall på Os, bidrar vi til by- og stedsutvikling til det beste for innbyggerne. Slik går det når vi samarbeider, sa hun.

- Topp moderne

Også rektor Kristin Støten ved Halden videregående skole fullroser det nye skolebygget.

–Vi føler oss veldige heldige. Her har vi fått topp moderne undervisningslokaler midt i byen, og når vi har fått så mange utdanningsprogram under samme tak kan vi tenke tverrfaglighet på helt nye måter. Både ansatte og elever er svært fornøyde, sier hun.

Javier Barros - Klikk for stort bildeKUNST: Kunstprosjektene ved ble lyst ut som en åpen prekvalifisering, og av nesten tohundre søkere var det billedkunstner Javier Barros som vant konkurransen. Tone Christensen Løken, Viken fylkeskommune    

INDUSTRIHISTORIE: Tidligere var det papirfabrikk i lokalene som nå er blitt skolebygg. Tone Christensen Løken, Viken fylkeskommune    

GODT SAMARBEID: Halden kommunes fungerende ordfører Linn Laupsa og fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen. Tone Christensen Løken, Viken fylkeskommune