Trenger du gode råd? Prøv den nye appen!

Appen Elevtjenesten er elevenes «røde knapp». Her får du rask og enkel tilgang til fagfolk som kan hjelpe, nesten uansett hva du strever med. Terskelen for å søke hjelp skal være lav, og hjelpen skal være nær.

Bilde av kommunikasjon mellom to telefoner hvor en elev spør en rådgiver om råd - Klikk for stort bilde Blueroom Designstudio/Kopling   

Kanskje er et klikk på telefonen det som skal til for at du finner veien videre på skolen. Eller får hjelp til å stake ut en ny kurs? Kanskje trenger du å snakke med noen om vonde tanker og følelser?

Fagpersoner svarer deg

I Elevtjenesten, under menypunktet Elev- og helsetjenesten Viken, får du den hjelpen du trenger. Her svarer både Viken fylkeskommunes egne fagpersoner og eksterne hjelpetjenester. Appen gir deg god oversikt, og er en snarvei til hjelpeapparatet i fylkeskommunen. Den er tilgjengelig for alle elever, lærlinger og de som ikke er i aktivitet, uansett bosted og lokale tilbud. 

Noen har allerede sin skole som menyvalg i appen, som et lokalt tilbud. Menypunktet Elev- og helsetjenesten Viken kommer i tillegg til dette. 

App for å fremme helse

Viken fylkeskommune har vedtatt en strategi om helsefremmende skoler, og Elev- og helsetjenesten Viken er ett av tiltakene for å gjøre skolen bedre for helsen. Den nye appen skal gjøre det enkelt for deg som er ung å komme i kontakt med ulike rådgivere på flere fagfelt, og med helsesykepleiere. Siden skolene har vært stengt i lange perioder på grunn av koronapandemien, er tilbudet mer aktuelt enn noen gang. Mange har behov for å snakke med noen om ensomhet, manglende motivasjon, vanskelige valg, alternativ til skolegang og andre temaer.

Appen er utviklet for og med elever.

Last ned appen i dag

Last ned appen på Google Play eller App Store.

Klikk deg inn på Elev- og helsetjenesten Viken, som du finner i menyen. Appen er gratis.

Til toppen