Biskopen besøkte skolen onsdag: – Det må være veldig spennende å gå på en slik flott skole!

Biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, fikk omvisning av Julie og Jasmin. - Klikk for stort bildeBiskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, fikk omvisning av Julie og Jasmin. Egil Granum Onsdag ettermiddag besøkte biskop Jan Otto Myrseth Hønefoss videregående skole. Han likte godt det han så av bygningsmasse og arkitektur, men var kanskje mest imponert over hvordan skolen drives og måten elevene blir møtt på.

Biskop i Tunsberg bispedømme, Jan Otto Myrseth, er i disse dager på bispevisitas i vårt distrikt. Onsdag ettermiddag besøkte han Hønefoss videregående skole for å lære mer av hvordan vi jobber med ungdom. Og han ble imponert over det han så og hørte:

– Skolen har en veldig gjennomtenkt måte å ta vare på elevene på. Det er noe vi kan lære av. Dere legger til rette for at mangfoldet kan vokse og at det er tillatt og akseptabelt å være seg selv. Det synes jeg er kjempefint, sa Myrseth til skolens ledelse, samt noen inviterte elever.

Skolens ledelse forteller bispefølget om skolens  - Klikk for stort bildeSkolens ledelse, med rektor Torunn Mathisen i spissen, forteller bispefølget om skolen. Til venstre for Jan Otto Myrseth sitter dagens prost i Ringerike, Kristin Moen Saxegaard. Egil Granum  

Kjenner Hønefoss godt

Selv om det er første gang Jan Otto Myrseth trår inn på "nye" Hønefoss videregående skole, er han slett ikke ukjent med verken skolen eller byen. Allerede i 1991 ble han utnevnt til sogneprest i Norderhov prestegjeld og i 2004 tok han over som prost i Ringerike etter Per Tore Meberg. Han var i stillingen til 2010 da han fikk jobben som domprost i Bergen.

Men i 2018 fikk sunnmøringen igjen tilknytning til Ringerike da han ble utnevnt til biskop i Tunsberg, gamle Buskerud og Vestfold:

– Det er veldig spennende og flott skole dere har. Jeg var innom på den gamle skolen som lå her før og den har fått et kjempeløft! Det må være veldig spennende å gå på en slik flott skole, sier biskopen.

Jan Otto Myrseth synes skolen er kjempefin. Og han satt pris på å møte elevene Julie Omholdt og Jasmin Alizi.  - Klikk for stort bildeJan Otto Myrseth synes skolen er kjempefin. Og han satt pris på å møte elevene Julie Omholdt og Jasmin Alizi. Egil Granum – Alle aksepterer deg for sånn som du er

Det sier han til de to elevene som viser han litt rundt på skolen. Julie Omholdt og Jasmin Alizi synes det er stas at biskopen er interessert i deres skole. En skole de selv er kjempestolt av:

 – Det er veldig trygt å komme hit. Det er ingen som dømmer deg for hvordan du er eller hvordan du ser ut. Alle aksepterer deg for sånn som du er, sier Julie Omholdt (16) som går førsteåret på Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign.

– Det er så gøy at du kan være deg selv. Det så gøy å komme på skolen å se alle disse hårfargene, alle stilene. Sånn var det ikke på ungdomsskolen. Det er så koselig å komme til et sånt miljø, sier Jasmin Alizi (16) som går førsteåret på Kunst, design og arkitektur.

Stolt rektor: Torunn Mathisen er stolt over skolen sin og deler gledelig erfaringene med biskop Jan Otto Myrseth. I midten står kirkeverge i Hønefoss Kjetil Gjerde. - Klikk for stort bildeStolt rektor: Torunn Mathisen er stolt over skolen sin og deler gledelig erfaringene med biskop Jan Otto Myrseth. I midten står kirkeverge i Hønefoss Kjetil Gjerde. Egil Granum

Jan Otto Myrseth i den noe spesielle stolen i kantinen. - Klikk for stort bildeJan Otto Myrseth i den noe spesielle stolen i kantinen. Marilena Aker Men hvorfor vil biskopen bruke tid til å besøke skolen vår under oppholdet?

– Jeg skal være en rådgiver og inspirator for de som jobber i kirka lokalt. Og det er ingen hemmelighet at kirka sliter  litt med å lykkes godt med å nå ungdom. Veldig mange konfirmerer seg, men så har vi et for dårlig tilbud for de som er litt eldre. Vi vil gjerne samarbeide og lære av de som driver med tilbud for ungdom slik at vi kan bidra til at det blir bedre å være ung på Ringerike, sier Jan Otto Myrseth som etter besøket dro tilbake til hytten sin i Åsa.

Til toppen