Bor alene for første gang: – Vi har hatt damebesøk nesten hver dag!

Bilde av de tre samboerne - Klikk for stort bilde16-åringene Gjermund Lerberg, André Belleteste og Henrik Sataøen har nettopp flyttet sammen på hybel Gjermund Lerberg

I en hybel på Holttangen i Hønefoss har tre 16-åringer fra Geilo nettopp flyttet sammen for første gang. Gjermund Lerberg, André Belleteste og Henrik Sataøen bor for første gang i livet uten foreldrene i nærheten.

– Det er veldig spennende med mange nye inntrykk med masse folk vi ikke kjenner. Men da er det godt at vi har hverandre, sier Henrik.

Alle de tre kameratene hadde Medier og kommunikasjon på Hønefoss videregående på 1.plass på søkelisten sin. Og alle kom inn, tross de lange ventelister i år. På hybelen flyttet de inn noen dager før skolestart:

– Det har vært hyggelig og gøy og ingen dårlige opplevelser så langt. Etter en uke er alt bare fint, rett og slett. Men det har vært litt lite privatliv i begynnelsen fordi vi har hatt masse besøk, sier André.

–  Det er litt uvant å måtte vaske opp så mye. Så vi får ikke slappet av hele tiden, ler Henrik.

Når tre 16-åringer flytter på hybel blir det kanskje mye damebesøk?

He he, vi har vel hatt damebesøk nesten hver dag den første uka, ler de tre kompisene.

Bestemte seg for lenge siden

Gjermund, Andre og Henrik. er glad de har så mye utstyr å bruke på skolen. - Klikk for stort bildeGjermund, Andre og Henrik er glad skolen har så mye utstyr de kan bruke. Egil Granum –  Jeg er veldig interessert i videoproduksjon og planla å begynne på Medier og kommunikasjon allerede i 8.klasse. Men i og med at fylket la ned den linjen på Gol for to år siden bestemte jeg meg for å flytte hit til Hønefoss, sier Henrik.

Han og Gjermund fikk raskt med seg André på ideen og da begynte arbeidet med å overtale foreldrene. De var i utgangspunktet ikke spesielt ivrige på å sende 16-åringene på en hybel to og en halv time unna:

–  Mamma var ganske nervøs i begynnelsen, men hun har sagt at jeg må gjøre som jeg vil, selv om det blir litt vanskelig for henne. Hun har ringt meg hver eneste dag for å høre hvordan det går, sier Henrik.

Gleder seg til undervisningen  

Hvilke forventninger har dere til skolen og linjen dere har kommet inn på?

– Jeg har gledet meg til å bruke alt det fine utstyret vi har her. Det blir gøy å filme og redigerer videoer og jeg har tenkt å bruke det så mye som mulig. Så forventningene mine til disse skoleårene er store, sier Henrik.

–  Jeg har allerede brukt Photoshop ganske mye, selv om vi ikke har blitt undervist i det noe særlig ennå. Men jeg kunne en del fra før, så det er bare å bygge på det jeg allerede kan, forteller André.

Henrik Sataøen filmer - Klikk for stort bildeHenrik trives godt når han får lov til å filme i studio. Egil Granum  

Vil jobbe i media

Medier og kommunikasjon er en linje som gir generell studiekompetanse. Det betyr at gutta kan begynne studere det aller meste etter at de er ferdige med de tre årene på videregående. Enten det er innen media eller helt andre retninger. Men disse gutta er samstemte i at de vil få seg jobber i mediebransjen:

–  Jeg syns det hadde vært tøft å kunne jobbe med spilldesign. Det er det jeg ønsker meg aller mest nå, sier Gjermund ivrig.

Gjermund og André sitter i kontrollrommet. - Klikk for stort bildeGjermund og André liker å utforske de mange mulighetene i kontrollrommet. Egil Granum

Til toppen