Hybelgruppa ved Hønefoss vgs er i gang igjen

Silje Lafton  Tirsdag 30. august var oppstart for nok en gjeng med sosiale hybelboere her på Hønefoss videregående skole.

For tredje året på rad har vi dette tiltaket hos oss fordi vi ser at mange elever kommer langveisfra og synes det er hyggelig å bli kjent med andre i samme situasjon også utenfor skoletid.  

I år har så langt 23 elever meldt sin interesse for tiltaket. Men vi har enda vi flere hybelboere som går på skolen vår, så vi håper de melder seg interessert til neste kveld.

Elevene melder tilbake at de synes det kan være litt vanskelig å flytte hjemmefra, de kommer hjem til tomt hus eller de deler fellesareal med andre i samme situasjon. De skal ordne med mat og innkjøp, regninger og lekser og fritidssysler på egenhånd for første gang. Noen føler seg litt alene og ensomme i den nye tilværelsen, andre syns det er mye å ta tak i samtidig med nye krav i utdanningen.

Men dette er en gjeng med mye positivitet og energi. De er sosiale og glad i å være sammen med venner. Med dette som bakteppe har skolen lagt til rette for at ungdommene finner andre å være sammen med, som forstår helt og fullt hva det vil si å flytte hjemmefra i så ung alder.

Det er gruppen selv som velger hva vi gjør sammen og hvor ofte vi vil møtes. Vi starter gjerne med litt hyppige møter på høsten, og så blir det litt færre etter hvert som de blir bedre kjent. Alle treffene våre starter med litt sunn og god mat. Hybelboere setter pris på et gratis måltid og tips til enkle og sunne retter som de kan lage på hybelen selv. Vi har hatt mange ulike aktiviteter, og noe av det som står på planen for høsten er matkurs, bowlingkveld, x-box med vr-briller (spillkveld), brettspillkveld, økonomikurs med banken og mye annet. Veien blir litt til mens vi går.

De tre jentene på bildet har vært gode medhjelpere i år. Erika, Sofia og Aleksandra deltok hele året i fjor, og er med og drar tiltaket videre i år. De synes det har vært veldig fint å bli kjent med andre hybelboere, og også kunne bidra til å fortelle de nye om hvilke muligheter som finnes for unge her i Hønefoss. Silje Lafton På den første kvelden vår brukte vi god tid på å bli litt kjent i gruppa. Vi spiste god mat sammen som kokkene våre på vg2 hadde laget til oss (tacolefser😊). Vi brukte også litt tid på å finne ut hva vi har lyst til å gjøre utover høsten. Alle var enige om å bli med på neste hybelkveld, som blir i midten av september.

Kjenner du til noen som burde være med i hybelgruppen vår? Be dem ta kontakt med Silje Lafton (se under for kontaktinfo, eller via chat på Teams). Vi har plass til flere og vil gjerne ha med oss alle som bor på hybel.

Til toppen