Nå har du sjansen til bli med på laget vårt

Alle ansatte sitter i vår store trapp - Klikk for stort bilde Sara Karlengen

Fra høsten 2023 har Hønefoss videregående skole behov for flere ansatte innen elektro og datateknologi og dronefag.

Hønefoss videregående skole er en moderne og fremtidsrettet skole sentralt i Hønefoss. Skolen har 800 elevplasser fordelt på yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram og det er ca. 160 ansatte ved skolen. Skolen har i tillegg Landslinje for yrkessjåfør, kombinasjonsklasser for minoritetsspråklige elever, ansvaret for opplæringen av innsatte i Ringerike Fengsel og voksenopplæring (OPUS). Vi holder til i flotte og lyse lokaler i Osloveien.

I vår lyser vi ut lærerstillinger innenfor

  • Dronefag
  • Elektro og datateknologi 

Stillingen har søknadsfrist 25. mai, med oppstart 1. august 2023.

I artikkelen her ønsker vi å gi ytterligere informasjon om hva stillingene går ut på enn det sjølve annonsene gir. Vi tar forbehold om at det kan komme endringer i stillingsstørrelsene.

Dronefag og elektro og datateknologi – ca 130% stilling

Som en av kun seks skoler i hele landet vil vi fra høsten 2023 tilby Vg2 drone. Programtilbudet bygger på Vg1 elektro og datateknologi. Vi har behov for lærere som kan dekke fag innenfor dronefagene og elektro og datateknologi.

Dersom du er pedagog uten elektro-bakgrunn bør du likevel vurdere å søke dersom du kunne tenke deg å være med å bygge opp egen dronekompetanse samtidig som du er med og bygger opp dette programtilbudet sammen med dronekompetente folk.

Les læreplan Vg2 Drone

På Vg2 drone ønsker vi oss i utgangspunktet både lærere som kan undervise i programfag på Vg2 drone og elektro-lærere med interesse for/kompetanse innenfor dronefag som vi kan bygge opp kompetansen til. Vi tenker oss at en slik lærer kan ta over mer og mer av undervisningen på Vg2 drone på sikt. Vi ønsker oss altså både spesifikk kompetanse og personer som kan tenke seg å  å bygge opp egen kompetanse innenfor fagområdet over år, samtidig som de underviser i elektrofag og/eller dronefag.

Undervisningen på Vg2 drone vil skje i nært samarbeid med Eggemoen Aviation & Technology Park, som kommer til å stille opp med fasiliteter, deler av utstyret og kompetanse. Vi vil også ha et utstrakt samarbeid med annet relevant lokalt næringsliv, blant annet har allerede Viken Skog, Statens Kartverk, Ringerike kommune og Ringerikskraft sagt at de ønsker å bidra. Vi har inngått en samarbeidsavtale med Tiepoint og Andøya Space, de fremste innen dronefag i Norge for å kvalitetssikre opplæringen. Dette blir et spennende nybrottsarbeid for de rette lærerne.

Vi er i utgangspunktet ute etter personer som kan jobbe begge steder, men ser også for oss at stillingene kan deles opp i delstillinger som kan kombineres med annen jobb, alt avhengig av kompetanse. 

Hva kan Hønefoss videregående skole tilby deg?

På vår arbeidsplass vil du bli tatt godt imot av våre ca 160 ansatte og du vil komme inn i et trygt og godt arbeidsmiljø, samtidig som du får være med og utvikle skolen framover – sammen med all den flotte ungdommen!

Som ny på skolen vår vil du få en fadder som følger deg opp, er du helt fersk i læreryrket blir du også med i systematisk veiledningsarbeid.

Høres dette spennende ut? Enten for deg eller noen du tror kan passe? Vi setter stor pris på om dere deler informasjonen med de dere kjenner som kan tenkes å være interessert.

Ta gjerne kontakt med Geir Dahlberg eller Fredrik A W Dahl for nærmere informasjon.

Etter at søknadsfristen går ut 25. mai vil aktuelle søkere bli kalt inn til intervju.

Søk på stillingen

Tekst: Geir Dahlberg