Ny podkast-episode: Det startet på farmors kjøkken

Logoen til podkasten - Klikk for stort bilde

Tina (Lene Christina Aasen) arbeider som kontaktlærer på restaurant- og matfag på Hønefoss videregående skole. I denne podkasten forteller hun blant annet om hvordan interessen for mat startet, om veien til fagbrevet og lærerjobben.

Tina visste absolutt ikke at hun skulle bli lærer. Som elev-type var Tina litt urolig, og hun likte ikke å bli dirigert. Selv om hun var litt rampete i grunnskolen, gjorde hun det hun skulle, og skjerpet seg på videregående da hun skjønte at egen innsats var avgjørende for veien videre.

Bildet viser Tina og Lise på skolekjøkkenet - Klikk for stort bilde Lise Rørholt

Etter ungdomsskolen begynte hun på Handelsskolen, for så å peile seg inn på kokkelinja. I læretiden ble hun gravid, og måtte utsette planen om fagbrev. Hun arbeidet litt i Securitas, men som gravid med andremann fant hun ut at hun måtte ta ferdig fagbrevet. Etter å ha arbeidet som kjøkkensjef fikk hun tilbud om å være lærervikar. En langtidssykemelding førte til at hun fikk prøve seg som kontaktlærer. Hun fortsatte å få vikariater og satset deretter på yrkesfaglærerutdanning på Oslo Met.

Interessen for mat startet hjemme hos farmor, der hun var med og lagde mat fra hun var barn. Det var besteforeldrene som var hennes store støtte i ungdomsårene, og etter hvert ble spesielt en venninne viktig i tillegg til storesøster. Tina forteller også at når hun ikke er på skolen er hun glad i å gå turer, hun jobber også som kokk og er frivillig i hockeyhallen.

Hør episoden på Spotify

Hør episoden på hjemmesiden til PSSST

Tekst: Lise Rørholt Sørnskog

Til toppen