Ny podkast-episode: Karrierehistorier - prest eller elektriker

Logo av podkasten PSSST! - Klikk for stort bilde

I denne episoden snakker rådgiver Lise R. Sørnskog med to lærere på elektro og datateknologi, Katy Hansen og Trond Ausland. Tema er lærernes karrierehistorier, hva ledet dem fram til å bli lærere på Hønefoss videregående skole.

Bilde viser de to elektrolærerne og rådgiveren inne på elektroverksted - Klikk for stort bilde Astrid Hagen

De forteller også litt om hvem de hadde i livet sitt som ungdommer når de trengte å snakke om vanskelige valg.

Hør episoden på Spotify

Hør episoden på hjemmesiden til PSSST!

Trond forteller om to bestefedre som var elektrikere og at valget i den retningen ble tatt som sjuendeklassing. På skolen forteller han om utfordringer med skrivevansker, men at han fikk blomstre på verkstedet. Som kronisk nysgjerrig og en dedikasjon for elektrofagene lyktes han. Etter fagbrev, forsvaret, teknisk fagskole og ledererfaring fikk han tips om ledig lærerstilling på Hønefoss. Han er nå godt i gang som kontaktlærer.

Katy  fra Senja ønsket en utradisjonell utdanning. Faren ville hun skulle bli prest, men det var uaktuelt for henne. Hun ville bli bilmekaniker, men siden søsteren også ville det valgte hun elektro i stedet. Hun var aktiv i timene, og elsket faget elektro og dataelektronikk. Katy gjorde mye lekser, og forteller at hun var 15 år da hun flyttet på internat for å gå på skole. Det ble jobbet hardt med lekser, men karakterene ble middels. Hun presiserer at det går bra likevel selv om man ikke har femmere og seksere. Etter uheldige episoder som en av få kvinner i bransjen, valgte hun å flytte til Hønefoss for å studere informatikk. Det var en vanskelig bransje på den tiden, og hun kom over ledig stilling som lærer på elektro. Etter å ha funnet ut at dette var en god vei, videreutdannet hun seg til lærer og har siden vært ved Hønefoss videregående skole.

Tekst: Lise Rørholt Sørnskog

Til toppen