Roterende utstillinger med lyseffekter!

Aina O S Nordlund  Vg2 Interiør- og eksponeringsdesign og Vg3 Utstillingsdesign har nettopp hatt et spennende samarbeid med VG1 Elektro og datateknologi.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiør- og eksponeringsdesign-elevene startet sitt prosjekt i Pressens Hus i Oslo. Med utgangspunkt i deler av dette arealet skulle Vg2 designe en frittstående utstilling med Ole Martin Skaugs særegne hundeskulpturer. Vg3 skulle designe et kunstgalleri med samtidskunst av El Wenche Winlove og Cecilie Lind, både billedkunst og skulpturer. 

Aina O S Nordlund Deler av dette oppdraget gikk ut på at elevene skulle bygge modeller og her bruke lys som effekt og dekorasjon, samt at deler av utstillingen skulle rotere enten 180° eller 360°. Her bistod elektroelevene designelevene med disse elementene inn i modellene.

Elevene fikk en samarbeidspartner på tvers av området, og hadde selv ansvaret for å holde dialogen slik at de kom i mål med oppdraget til gitt tid. Elevene fra elektro måtte da forholde seg til arbeidstegninger og ønsker fra elevene på design, samtidig som at designelevenes ønsker kanskje ikke ville la seg gjennomføre teknisk. Her var elevene gode på å finne løsninger sammen, slik at resultatet ble best mulig. 

 

Et slikt samarbeid på tvers av programområder har en god påvirkning i at vi lærer oss samarbeid med yrkesgrupper som også kommer til å samarbeide i yrkeslivet. Her kunne elevene øve på å være kunder og kundebehandlere. Det å finne løsninger sammen, og stole på at andre er med på få ditt produkt best mulig kan være både litt skummelt og fint.  

Resultatene er det ingenting å si noe på. 

Tekst: Aina Nordlund og Elling Kjos.