Sjekk ut ny podcast!

PSSST! En rådgiver-podcast fra Hønefoss videregående skole.Er det stress på skolen? Vet du hva du skal bli når du blir "stor"? Og hva betyr skolemiljø for deg? Dette, og litt fjas, vil du få med deg om du sjekker ut den splitter nye podcasten PSSST!

Stadig flere tar i bruk podcast for å skaffe seg informasjon om temaer de er interessert i. Eller rett og slett bare få litt underholdning mens man sitter på bussen. PSSST! er en splitter ny podkast som kombinerer både informasjon og underholdning.

Bilde av de tre rådgiverne bak podcasten. - Klikk for stort bildeDet er disse rådgiverne som står bak podcasten PSSST! Marilena Aker, Olav Bråten og Silje Strand Lafton. Bjørn Kjernaas Hvorfor lage podcast?

Ideen bak podcasten kommer fra den nye rådgiveren på skolen, Marilena Aker. Hun fikk raskt med seg de to andre rådgiverne, Silje Lafton og Olav Bråthen, på prosjektet.

– Vi ønsker å «vise oss fram» og gjøre rådgiverteamet litt mer synlig. Podcast-mediet kan nå mange flere enn det vi klarer i dag. Og dessuten er det gøy å prøve noe nytt, sier en ivrig Marilena Aker.

– Vi ønsker også å ufarliggjøre det å ta kontakt med oss rådgivere. Til oss kan du komme med alt, legger Silje Strand Lafton til.

Alt fra studieteknikk til seksuell helse

– Det er uendelig mange temaer som er relevante for rådgivere i den videregående skolen å ta opp. Alt fra hverdagslige temaer som studieteknikk, stressmestring, sosiale utfordringer, til info om studier og yrker. Og kanskje vil vi våge oss ut på mer alvorlige temaet som psykisk helse og seksuell helse, sier Marilena Aker.

Rådgivergjengen vil først og fremst ta opp temaer som ungdommene selv lurer på. Hver dag får de besøk av elever på kontorene sine som kommer med spørsmål, så de har etter hvert ganske stor oversikt over hva de lurer på.

 

Utfordring å finne tid

Hva er det største utfordringen med podcast-prosjektet?

– Den største utfordringen er helt klart å finne tid! Å få samlet hele rådgiverteamet til en prat i lydstudio samtidig! Det blir nok ikke lett, ler Marilena Aker.

Resultatet av første episode finner du på blant annet Spotify:

Hør første episode her!

Bilde av rådgiverne på skolen. - Klikk for stort bildeOlav Bråten, Marilena Aker, Anne Wiig Gjerdingen og Silje Strand Lafton. Wiig Gjerdingen er lærekandidat-koordinator ved skolen. Egil Granum      

Til toppen